Τα τέλη κυκλοφορίας των λεωφορείων που θα μισθώσει το κράτος δεν θα πληρωθούν από τους αναδόχους

Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, με θέμα: «Δώρο τα τέλη κυκλοφορίας στους προμηθευτές οχημάτων χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) στην Ο.Σ.Υ.», για τη μεταφορά της υποχρέωσης κάλυψης των τελών κυκλοφορίας των λεωφορείων που αναμένεται να νοικιαστούν μέσω leasing,

από τον ανάδοχο στην εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ Α.Ε.), κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Οι βουλευτές, αφού στηλιτεύουν την πολύμηνη αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς εν μέσω πανδημίας, τονίζουν ότι:
* Το κόστος ενοικίασης των 300 οχημάτων ανέρχεται στα 30,2 εκατ. ευρώ πλέον Φ.Π.Α. για τρία έτη.
* Παρότι η προκήρυξη της ΟΣΥ Α.Ε. ανέφερε ότι τις ευθύνες ταξινόμησης, αδειών κυκλοφορίας, έκδοσης πινακίδων, τελών κυκλοφορίας και ασφάλισης, αναλαμβάνει εξολοκλήρου ο ανάδοχος, με τροπολογία που πέρασε παραμονές των Χριστουγέννων το κόστος για τα τέλη κυκλοφορίας μεταφέρεται για πληρωμή στην ΟΣΥ Α.Ε.
* Ο ανάδοχος απαλλάσσεται έτσι από ένα κόστος 456 χιλιάδων ευρώ.
Επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο κείμενο της ερώτησής τους, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του αρμόδιου τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του κόμματος, Νίκο Παππά, και του αναπληρωτή τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη, ρωτούν αν στις τεχνικές προδιαγραφές της προκήρυξης της ΟΣΥ Α.Ε. συμπεριλαμβάνεται η υποχρεωτική ύπαρξη ανοιγόμενων πλευρικών παραθύρων στα εν λόγω οχήματα, όπως ορίζει ο νόμος και ζητούν οι -σχετικές με την πανδημία- εγκύκλιοι για ανοιχτά παράθυρα στα ΜΜΜ.

Keywords
Τυχαία Θέματα