Με συμμετοχή Ν. Παναγιωτόπουλου η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη του ΣΕΜΜΘ

16:51 2/2/2021 - Πηγή: BankWars

Με  κύριο  άξονα  συζήτησης  την  πορεία  της  ελληνικής βιομηχανίας μαρμάρων, τα  ζητήματα που αντιμετωπίζει  ο  κλάδος  αλλά  και  τη  χρήση  ελληνικών  μαρμάρων  σε  ιστορικά  και  αρχαιολογικά μνημεία της χώρας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, τηλεδιάσκεψη του διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας -Θράκης (ΣΕΜΜΘ) με τον υπουργό Εθνικής άμυνας  κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σύμφωνα με τον ΣΕΜΜΘ, ο υπουργός εξέφρασε την υποστήριξη του στον κλάδο των μαρμάρων, αφενός γιατί και ο ίδιος όπως τόνισε αισθάνεται «συνάδελφος»  αφού 

στο  παρελθόν  είχε  διατελέσει  στέλεχος  επιχείρησης του κλάδου και αφετέρου  διότι  γνωρίζει  ότι  η  βιομηχανία  μαρμάρου αποτελεί  έναν τομέα  ιδιαίτερα σημαντικό για την Εθνική Οικονομία.

Η   Ελλάδα   κατέχει   την   4η   θέση   παγκοσμίως   στις   εξαγωγές μαρμάρου  ενώ  η  προσφορά του τομέα παραγωγής  Ελληνικού    Μαρμάρου  στην  Οικονομία  της χώρας, φτάνει το 1,27 δις €,  ενώ για κάθε 1 € προϊόν μαρμάρου το πολλαπλασιαστικό όφελος για την Ελληνική  οικονομία είναι  2,19  €.  Ταυτόχρονα απασχολούνται  περίπου  6,500  εργαζόμενοι  ενώ  η συνολική  συμβολή  στην  απασχόληση  (έμμεσα)  φτάνει  τους  18.000  εργαζόμενους. .Είναι ένας καθαρά εξωστρεφής κλάδος, εξάγοντας το  76% των συνολικών πωλήσεων σε περισσότερες από 120 χώρες.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε την πρόθεση της Κυβέρνησης αλλά και του ιδίου για την ουσιαστική λύση διαφόρων θεμάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, τόσο στην βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου, όσο και στην απλοποίηση των διαδικασιών στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος .

Επίσης, μας διαβεβαίωσε για την πρόθεση του να συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια του Συνδέσμου για την χρήση του Ελληνικού μαρμάρου σε ιστορικά μνημεία. Παράδειγμα αποτελεί η πρόθεση του ΣΕΜΜΘ να προμηθεύσει στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης λευκό μάρμαρο Θάσου, αφού ο εξωτερικός περίβολος είναι ήδη κατασκευασμένος από το ίδιο μάρμαρο.

Η πρόεδρος του ΣΕΜΜΘ, Χαϊδά Ιουλία εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις θέσεις του υπουργού, τονίζοντας πως η συμμετοχή του σε μια τέτοια άτυπη τηλεδιάσκεψη, αναδεικνύει το πραγματικό και ουσιαστικό ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη του κλάδου των μαρμάρων

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα