Στον Πειραιά μεταφέρθηκαν 215 μετανάστες από τη Μόρια

Θα οδηγηθούν σε δομές φιλοξενίας σε Αττική και Πελοπόννησο

Σε εξέλιξη είναι το σχέδιο αποσυμφόρησης του καταυλισμού στη Μόρια της Λέσβου, μετά και τη φωτιά και τα άγρια επεισόδια την Κυριακή με μία νεκρή και πάνω από 10 τραυματίες.
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης το πλοίο «Νήσος Ρόδος» με 215 πρόσφυγες και μετανάστες από τον καταυλισμό στη Μόρια.
Το πλοίο κατέπλευσε λίγο μετά τις 6:00 το πρωί στον Πειραιά,

όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
Τους μετανάστες αναμένεται να παραλάβουν λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα, όπως σε Κόρινθο, Γιάννενα και Σχιστό, σύμφωνα με τον ίδιο σταθμό.
Οι μεταφορές προσφύγων και μεταναστών από τη Μόρια αναμένεται να συνεχιστούν το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο του σχεδίου αποσυμφόρησης του καταυλισμού, όπως αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε τη Δεύτερα μετά και τα τραγικά γεγονότα της Κυριακής στη Λέσβο.
Οι επιχειρήσεις αποσυμφόρησης της Μόριας
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση αποσυμφόρησης της Μόριας, καθώς 350 πρόσφυγες και μετανάστες αναχώρησαν την προηγούμενη Παρασκευή και άλλοι 110 την περασμένη Τετάρτη.
Την Κυριακή, αναμένεται να αναχωρήσουν ακόμη 400 άνθρωποι.
Παρόλα αυτά, οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Το Σαββατοκύριακο έφτασαν:
217 πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο
43 πρόσφυγες και μετανάστες στη Χίο
114 πρόσφυγες και μετανάστες στη Σάμο.
Πηγή Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα