Στόλτενμπεργκ: «Μόνο όταν κυρωθεί από όλους το πρωτόκολλο θα ενταχθεί η πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ»

Η πΓΔΜ θα γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ μόνο όταν όλοι οι σύμμαχοι κυρώσουν το πρωτόκολλο, που ενδέχεται να υπογραφεί σύντομα. Πριν από αυτό, θα συμμετέχει στις Συνόδους του ΝΑΤΟ ως προσκεκλημένη, διεμήνυσε ο γενικός γραμματέας του Συμφώνου, Γενς Στόλντενμπεργκ.
«Θέλω να συγχαρώ τόσο τα Σκόπια

όσο και την Αθήνα, υποβάλω τα σέβη μου στον πρωθυπουργό Τσίπρα και στον πρωθυπουργό Ζάεφ για το κουράγιο και την αποφασιστικότητά τους να αφήσουν πίσω μια διαμάχη από το παρελθόν. Τώρα κοιτάμε μπροστά στο μέλλον», δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους από το Βουκουρέστι.
Δήλωσε επίσης, ότι αναμένει στο κοντινό μέλλον και από τις 29 χώρες του ΝΑΤΟ να εγκρίνουν το πρωτόκολλο εισδοχής της πΓΔΜ.
«Τα Σκόπια θα συμμετέχουν στις Συνόδους του ΝΑΤΟ ως προσκεκλημένες. Αμέσως μόλις και οι 29 χώρες του ΝΑΤΟ επικυρώσουν το πρωτόκολλο, θα μπορούμε να καλωσορίσουμε την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, ως το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ», εξήγησε ο Στόλτενμπεργκ.
Κατά την άποψή του, η είσοδος της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ θα δώσει ώθηση στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή αλλά και συνολικότερα στην Ευρώπη.
Πηγή Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα