Στα επτά χρόνια η ελληνική ιθαγένεια

Το υπουργείο Εσωτερικών κατέθεσε τροπολογία με την οποία εξισώνεται ο χρόνος απονομής της ελληνικής ιθαγένειας στους πρόσφυγες, με ό,τι ισχύει για τους πολίτες τρίτων χωρών που δεν έχουν την ιδιότητα αυτή.
Τροπολογία που αυξάνει τα ελάχιστα έτη παραμονής στη χώρα ως προϋπόθεση για να λάβουν οι πρόσφυγες την ελληνική ιθαγένεια, κατατέθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών στην Ολομέλεια της Βουλής.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την τροπολογία καταργείται η ρύθμιση

που έθετε ως προϋπόθεση για την υποβολή αιτήματος πολιτογράφησης, την τριετή νόμιμη παραμονή και εξισώνεται με ό,τι ισχύει για τους πολίτες χωρών που επιθυμούν να πολιτογραφηθούν, δηλαδή τα επτά έτη.
Οπως αναφέρεται σε άλλο άρθρο της ίδιας τροπολογίας, εξαιρείται από τον παρόντα κύκλο κινητικότητας το προσωπικό που υπηρετεί σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.
Τί γίνεται με πανεπιστημιακούς και ένστολους
Στο ίδιο πλαίσιο συμπεριλαμβάνονται οι πανεπιστημιακών και οι στρατιωτικοί.
Οι αιτήσεις για μετατάξεις και αποσπάσεις θα μπορούν να υποβληθούν εκ νέου μετά τη λήξη της κρίσης του κορονοϊού.
Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα