«Πρωταθλητές» οι Eλληνες εργαζόμενοι: Δουλεύουν 40,7 ώρες εβδομαδιαίως

«Πρωταθλητές» αναδείχθηκαν για το 2017 οι Eλληνες εργαζόμενοι, οι οποίοι δούλεψαν 40,7 ώρες εβδομαδιαίως. Στη δεύτερη θέση οι Βούλγαροι, στην τρίτη οι Πολωνοί. Κάτω από τον μέσο όρο οι Γερμανοί.
Πολωνοί, Βούλγαροι και Eλληνες είναι οι πλέον σκληρά εργαζόμενοι σ’ όλη την Ευρώπη, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας της Γερμανίας.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του 2017, οι Πολωνοί εργάστηκαν 39,4 ώρες εβδομαδιαίως και οι Βούλγαροι 40 ώρες εβδομαδιαίως. Οι Ελληνες από την πλευρά τους, αναδείχθηκαν… πρωταθλητές

με συνολικά 40,7 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως.
Τα στοιχεία, τα οποία προέρχονται από τη Eurostat, δόθηκαν στη δημοσιότητα, έπειτα από ερώτηση του Die Linke για τις ώρες εργασίας των Γερμανών πολιτών.
Οι τελευταίοι εργάστηκαν το προηγούμενο έτος 34,9 ώρες εβδομαδιαίως, την ώρα που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος κυμάνθηκε στις 36,4 ώρες. Άλλωστε, μόνο οι Ολλανδοί (31,8 ώρες) και οι Δανοί (33,8 ώρες) εργάστηκαν λιγότερο από τους Γερμανούς.
Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα ευρήματα της Eurostat, η παραγωγικότητα των Γερμανών παραμένει 28 ποσοστιαίες μονάδες άνω του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Πηγή Sputnik

Keywords
Τυχαία Θέματα