Πλαστική ρύπανση: Μη μένεις θεατής

Η πλαστική ρύπανση απειλεί τις θάλασσες, τα είδη και τον άνθρωπο. Είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα που εκτιμάται ότι έως το 2050 θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά στη θάλασσα απ’ ό,τι ψάρια.
Στο πλαίσιο αυτό, το WWF Ελλάς δημιούργησε μια ιστοσελίδα αφιερωμένη στη ρύπανση του περιβάλλοντος από τα πλαστικά απορρίμματα, καθώς και τέσσερα νέα βίντεο που «αποκαλύπτουν» ορισμένα από τα κρισιμότερα μυστικά και απειλές της

πλαστικής ρύπανσης κι έχουν ως στόχο να κινητοποιήσουν τους πολίτες να αναλάβουν δράση και να μη μένουν θεατές.
Η Εφημερίς ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ, στον ιστότοπό της www.dimoprasion.gr, κάθε μέρα θα προβάλει ένα διαφορετικό βίντεο με τέσσερα διαφορετικά προβλήματα που απειλούν τον πλανήτη.
Ό,τι κάνουμε στη θάλασσα, το βρίσκουμε στο αλάτι
Σχεδόν 11.500 τόνοι πλαστικών καταλήγουν στις ελληνικές θάλασσες κάθε χρόνο, κυρίως εξαιτίας της κακής διαχείρισης των απορριμμάτων. Σήμερα το 90% των θαλασσοπουλιών έχουν κάποιο μικρό κομμάτι πλαστικού στο στομάχι τους (το 1960 το ποσοστό αυτό ήταν 5%), ενώ μια στις δυο θαλάσσιες χελώνες έχουν καταπιεί πλαστικά.
Πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως όλοι οι άνθρωποι είμαστε εκτεθειμένοι στην πλαστική ρύπανση και εκτιμάται πως κατά μέσο όρο κάθε ένας από εμάς καταπίνει 5 γραμμάρια μικροπλαστικών την εβδομάδα (ή αλλιώς 1/4 του κιλού ετησίως).
Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο στο:

Keywords
Τυχαία Θέματα