«Περπατήστε και ποδηλατήστε μαζί μας» προτείνει το Ιδρυμα Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συμμετέχει ενεργά, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020, με δράσεις από την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου. Ετσι, προτρέπει να περπατήσουμε και να κάνουμε ποδήλατο.
Οι φετινές βόλτες του ΚΠΙΣΝ έχουν ως στόχο να μας δείξουν πόσα μπορεί κάποιος να ανακαλύψει σε μια βόλτα μιάμισης ώρας με τα πόδια ή δύο ωρών με το ποδήλατο και πόσο εύκολο είναι τελικά να καλύψει μεγάλες αποστάσεις με βιώσιμο προς το περιβάλλον

τρόπο.

Οι διαδρομές για περίπατο γύρω από το ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνουν ιστορικές πληροφορίες, καθώς και παρουσίαση των ευκαιριών για βιώσιμη ανάπτυξη.
Οι διαδρομές είναι:
Περπάτημα (1,5 ώρα)
– Παρασκευή 18/09 | 19.00–20.30
ΚΠΙΣΝ – Φάληρο/Εκβολές του Κηφισού
– Δευτέρα 21/09 | 19.00–20.30
ΚΠΙΣΝ – Φλοίσβος
Ποδήλατο (2 ώρες)
– Κυριακή 20/09 | 19.00–21.00
ΚΠΙΣΝ – Κέντρο Αθήνας
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή.
Ε-Bikes – Το μέλλον είναι ηλεκτρικό
Οταν οι αποστάσεις γίνονται μεγαλύτερες, οι κλίσεις πιο έντονες ή απλώς όταν κάποιος επιθυμεί να ιδρώνει λιγότερο, η επιλογή ενός ποδηλάτου με ηλεκτρική υποβοήθηση είναι το ζητούμενο. Ειδικά φέτος που το Υπουργείο Περιβάλλοντος προτείνει κίνητρα για την αγορά ενός τέτοιου ποδηλάτου, είναι σημαντικό να γνωρίσει κάποιος τα ποδήλατα αυτά, τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά τους. Εξάλλου, το ΚΠΙΣΝ είναι ο πρώτος χώρος στην Ελλάδα όπου τα τελευταία χρόνια δίνεται τακτικά η ευκαιρία στους επισκέπτες του να δοκιμάσουν ένα ποδήλατο ηλεκτρικής υποβοήθησης και να γνωρίσουν στην πράξη τα πλεονεκτήματά του.
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή.
Σάββατο 19/09 και Κυριακή 20/09, Κέντρο Επισκεπτών, 17.00-21.00.

Keywords
Τυχαία Θέματα