Δημόσιες Υπηρεσίες: Το ωράριο λειτουργίας – Τι ισχύει για προσέλευση χωρίς προγραμματισμένο ραντεβού

Το ωράριο στο δημόσιο και τις δημόσιες υπηρεσίες εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, καθώς και τα μέτρα που ισχύουν, προβλέπονται σε σχετική εγκύκλιο.
Σε πλήρη λειτουργία είναι το δημόσιο και οι δημόσιες υπηρεσίας της χώρας, παρότι ειδικά μέτρα εφαρμόζονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Συγκεκριμένα, με ευθύνη του κάθε προϊσταμένου τηρείται ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ υπαλλήλων και των πολιτών. Ταυτόχρονα, υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας τόσο από τους πολίτες όσο και από τους δημοσίους υπαλλήλους.
Τι ώρα λειτουργεί το δημόσιο
Κανονικά λειτουργεί το

δημόσιο, δηλαδή οι υπηρεσίες παραμένουν ανοιχτές σύμφωνα με το ωράριο που ίσχυε και πριν την πανδημία.
Ωστόσο, για την εξυπηρέτηση των πολιτών στο δημόσιο συστήνεται -κατά προτίμηση αν και όχι αποκλειστικά- ο προγραμματισμός ραντεβού εκ των προτέρων.
Πώς γίνεται η εξυπηρέτηση πολιτών στο δημόσιο χωρίς προγραμματισμένο ραντεβού
Σε περίπτωση που πολίτες προσέρχονται χωρίς προγραμματισμένο ραντεβού σε δημόσια υπηρεσία, οι αρμόδιοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες υποδοχής θα πρέπει να τους ενημερώνουν για την τήρηση της απόστασης 1,5 μέτρου και της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.
Ταυτόχρονα, οι υπάλληλοι που θα εξυπηρετήσουν θα πρέπει να ειδοποιούνται εκ των προτέρων ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός.
Τι ισχύει για την προσέλευση των υπαλλήλων στο δημόσιο
Καθώς οι δημόσιες υπηρεσίες βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, εγκύκλιος προβλέπει τον καταμερισμό προσέλευσης του προσωπικού σε τρεις διακριτές βάρδιες (7 π.μ., 8 π.μ. και 9 π.μ.) ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Πηγή: Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα