Ο θάνατος του Κατσίφα «φτάνει» μέχρι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τη διερεύνηση και διευκρίνιση των συνθηκών που οδήγησαν στον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα ζητεί από τις αλβανικές αρχές το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ συστήνει αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «σημειώνει την ένταση που υπήρξε μετά από επεισόδιο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, μέλος της ελληνικής εθνικής μειονότητας με διπλή ιθαγένεια (αλβανική και ελληνική), ο οποίος έπεσε νεκρός από

τα πυρά των Ειδικών Δυνάμεων της Αλβανικής Αστυνομίας (RENEA) κατά τη διάρκεια επετειακού εορτασμού για τους πεσόντες Ελληνες στρατιώτες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στους Βουλιαράτες, στις 28 Οκτωβρίου 2018» αναφέρεται σχετικά.


Η τροπολογία κατατέθηκε στην Ολομέλεια με πρωτοβουλία της Σοσιαλιστικής Ομάδας και τις υπογραφές του Ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη και Κνουτ Φλέκενσταϊν, εισηγητή για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.
Η τροπολογία η οποία υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία και ενσωματώθηκε στην Εκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις Ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας, αναφέρεται στις συνθήκες θανάτου του Κατσίφα στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου.
Πηγή Sputniknews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα