Μελέτη: Η κάνναβη μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα των ασθενών με ψυχική υγεία

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Lancet Psychiatry την Δευτέρα, δείχνει τις ιδιαίτερα επιβλαβείς συνέπειες της Τετραϋδροκανναβινόλης (THC), μιας χημικής ένωσης από το φυτό κάνναβης που έχει συνδεθεί με σημαντικές βλάβες στους πνεύμονες.
Η χρήση κανναβινοειδών για τη θεραπεία διαταραχών της ψυχικής υγείας δεν συμβάλλει στη βελτίωση των συμπτωμάτων και στην πραγματικότητα μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση του ασθενούς, ιδιαίτερα εάν η συγκεκριμένη φαρμακευτική κάνναβη εμπεριέχει ποσότητα της ουσίας THC, η οποία συνδέεται με θανάτους που σχετίζονται με το άγχος.
«Υπάρχουν σπάνια

στοιχεία που υποδηλώνουν ότι τα κανναβινοειδή καταπολεμούν τις καταθλιπτικές διαταραχές και τα συμπτώματα τους, τις διαταραχές άγχους, την υπερκινητικότητα, την έλλειψη προσοχής, το σύνδρομο Tourette, το μετατραυματικό στρες ή την ψύχωση».
«Παραμένουν ανεπαρκείς οι αποδείξεις σχετικά με την χρήση κανναβινοειδών για την θεραπεία ψυχικών διαταραχών», κατέληξε η μελέτη.
Οι ανησυχίες σχετικά με την THC, την ψυχοτρόπο χημική ουσία που εμπεριέχεται στην μαριχουάνα, έχουν αυξηθεί καθώς η ουσία αυτή συνδέεται με περισσότερους από 30 θανάτους στις ΗΠΑ από νόσους στο αναπνευστικό σύστημα.
Αξίζει παράλληλα να υπενθυμίσουμε πως, στις ΗΠΑ μονάχα, έχουν καταγραφεί πάνω από 1.600 περιπτώσεις βλάβης σε πνεύμονες που σχετίζονται με προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου.
Νέα δεδομένα που κυκλοφόρησαν από τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων την Δευτέρα έδειξαν ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που πέθαναν από την πρόκληση βλάβης στους πνεύμονες τους εξαιτίας του ατμίσματος, χρησιμοποίησαν προϊόντα που περιείχαν THC.
Πηγή Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα