Επιχειρηματική αποστολή του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στη Διεθνή Εκθεση Υδατος και Ανακύκλωσης

Επιχειρηματική Αποστολή στη Διεθνή Εκθεση Υδατος, Αποχέτευσης, Ανακύκλωσης, Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας πόλης, IFAT Eurasia, που πραγματοποιήθηκε από τις 28 έως τις 30 Μαρτίου, στην Κωνσταντινούπολη, διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας και επιχειρηματικής δικτύωσης, για να συμβάλει στην ενίσχυση των επαφών και της τεχνογνωσίας σε τομείς με προοπτική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Η IFAT Eurasia αποτελεί ένα σημαντικό εκθεσιακό γεγονός για τεχνολογίες αιχμής υδάτινων

πόρων και διαχείρισης αποβλήτων, καθώς φέρνει σε επαφή τις αντίστοιχες επιχειρηματικές κοινότητες Ευρώπης και Ασίας. Μετέχουν πολλές κορυφαίες και εξειδικευμένες επιχειρήσεις από τις δύο ηπείρους, παρουσιάζοντας νέες τεχνολογικές προτάσεις και καινοτόμες λύσεις, ενώ μεταφέρουν την εμπειρία τους, καθώς και καλές πρακτικές σχετικά με τη δημιουργία υποδομών.
Στην αποστολή μετείχαν η εταιρία ECO CRETA PHOENIX, εκπρόσωποι του «Δικτύου Πόλεων με Λίμνες», δήμαρχοι και στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και επιτελικά στελέχη της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων. Πραγματοποιήθηκαν πολλές επαφές με γερμανικές εταιρίες, όπως και με εταιρίες άλλων χωρών, με σκοπό τόσο τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη εμπορικών συνεργειών, όσο και τη δημιουργία πεδίων συνεργασίας για έργα που προγραμματίζονται, προκειμένου να καλύψουν κενά στις υποδομές της Ελλάδας, για τη διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων, ενώ, παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και εξελίξεις του κλάδου σε διεθνές επίπεδο.
Σημειώνεται ότι η IFAT Eurasia αποτελεί μέρος του δικτύου όλων των διεθνών εκθέσεων για τον κλάδο της τεχνολογίας περιβάλλοντος του Εκθεσιακού Οργανισμού του Μονάχου.
Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο διοργανώνει αντίστοιχη Επιχειρηματική Αποστολή στη Διεθνή Εκθεση Υδατος, Αποχέτευσης, Ανακύκλωσης, Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας πόλης, IFAT, που θα λάβει χώρα για 52η φορά, από τις 4 έως τις 8 Μαΐου 2020, στο Μόναχο, συγκεντρώνοντας όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις από την Ευρώπη και τις άλλες ηπείρους, ενώ παράλληλα προγραμματίζει και τη διοργάνωση Ελληνικού Ομαδικού Περιπτέρου για την παρουσίαση των δυνατοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου και την προσέλκυση ωφέλιμων συνεργασιών με προηγμένους τεχνολογικά εταίρους.
Για περισσότερες πληροφορίες www.german-chamber.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα