Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε ταξιδιώτες από το Ντουμπάι

Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού ανάμεσα στους ταξιδιώτες που έφθασαν στην Αθήνα από το Ντουμπάι, το οποίο επισκέφθηκαν για να περάσουν τις γιορτές, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έλθει στη δημοσιότητα.
Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι εικόνες από πάρτι στο Ντουμπάι, εν μέσω του κορονοϊού, με την παρουσία μάλιστα επώνυμων Ελλήνων, την ώρα που στο φως της δημοσιότητας έρχονται πληροφορίες για το πρώτο κρούσμα.
Συγκεκριμένα,

σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τον ΑΝΤ1, πρόκειται για μία γυναίκα που υπεβλήθη σε rapid test, κατά την άφιξή της στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Αφού το τεστ βγήκε θετικό, η ίδια οδηγήθηκε στο σπίτι της και ετέθη σε καραντίνα 14 ημερών.
Η πληροφορία για θετικό κρούσμα από το Ντουμπάι μεταδόθηκε και από το Mega, χωρίς εντούτοις να έχει επιβεβαιωθεί.
Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν συνολικά 207 rapid test σε επιβάτες που έφθασαν στην Αθήνα με πτήσεις από το Ντουμπάι, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά. Μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα, οι ταξιδιώτες ετέθησαν επίσης σε καραντίνα τριών ημερών.
Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν από τα πάρτι στο Ντουμπάι -όπου δεν ισχύουν μέτρα lockdown- με τη συμμετοχή αρκετών επώνυμων Ελλήνων, όπως ο Πέτρος Κωστόπουλος και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πυροδότησαν αντιδράσεις.
Μιλώντας στο Mega η DJ Άντζελα Παντελή, η οποία εργάστηκε σε κάποια από τα πάρτι που έγιναν στο Ντουμπάι, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εδώ είναι όλα ανοιχτά, αρκεί ο καθένας να προσέχει και να φοράει τη μάσκα του. Τις γιορτές όλοι μπορούσαν να βγουν έξω και να διασκεδάσουν».
«Είχα έρθει από τη Νέα Υόρκη στις 7 Ιουλίου και μπήκα στην Ελλάδα και δεν μου έκαναν καν τεστ. Όπως ήταν η κατάσταση τον Ιούλιο στην Ελλάδα, έτσι είναι και στο Ντουμπάι αυτή τη στιγμή, και πιο αυστηρά, γιατί εδώ πρέπει να φοράς μάσκα όταν κυκλοφορείς έξω. Δεν περίμενα ότι θα πάρει τέτοια διάσταση το θέμα» ανέφερε ακόμη.
Πηγή Sputniknews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα