«Ενα ρόδο για την Εμιλυ» του Ουίλλιαμ Φώκνερ διαδικτυακά στο ΚΠΙΣΝ

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στις 19.00, ο ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης διαβάζει το συγκλονιστικό διήγημα του Ουίλλιαμ Φώκνερ «Ενα ρόδο για την Εμιλυ» εγκαινιάζοντας τον δεύτερο κύκλο της διαδικτυακής ηχητικής σειράς Αναγνώσεις του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), τη σκηνοθετική επιμέλεια του οποίου αναλαμβάνει η σκηνοθέτις Ιώ Βουλγαράκη.
Ο δεύτερος

κύκλος της σειράς είναι αφιερωμένος σε εμβληματικά κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας των τελευταίων δύο αιώνων που αφηγούνται ιστορίες από τις ζωές «καθημερινών ηρώων» εποχών που έχουν παρέλθει.
«Λιτά, προσωπικά, σε επαφή με τις ανάγκες της εποχής, προσεγγίζονται μέσω της ανάγνωσης σημαντικοί ξένοι συγγραφείς αφήνοντας χώρο στη δύναμη της φαντασίας και τη μαγεία της συνάντησης», σημειώνει η σκηνοθέτις Ιώ Βουλγαράκη. Κείμενα των Τόμας Μαν, Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, Εντγκαρ Αλλαν Πόε, Βιρτζίνιας Γουλφ και Αντόν Τσέχωφ εντάσσονται στο νέο κύκλο της σειράς, ενώ, μεταξύ άλλων, θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιάννης Νταλιάνης και Δημήτρης Καταλειφός.

Ουίλλιαμ Φώκνερ

Το διήγημά του «Ενα ρόδο για την Εμιλυ» πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό «The Forum» στα 1930 και χαρακτηρίστηκε ως «αριστούργημα της λογοτεχνίας του παραλόγου». Μέσα από μια λεπτομερή μη γραμμική αφήγηση που αμφιταλαντεύεται σκόπιμα ανάμεσα στο «εμείς» και στο «αυτοί», ο μεγάλος συγγραφέας ξεδιπλώνει, με λυρισμό και ποιητικότητα, την αλλόκοτη νεογοτθική ιστορία της δεσποινίδας Εμιλυ Γκρήρσον, μιας ξεπεσμένης αριστοκράτισσας που ζει απομονωμένη στο Τζέφερσον του Μισισιπή, της αγαπημένης φανταστικής πόλης του Φώκνερ. Στην ουσία, όμως, η Εμιλυ είναι εγκλωβισμένη σε έναν δικό της άχρονο τόπο που αντιστέκεται πεισματικά στην απάνθρωπη πραγματικότητα των μοντέρνων καιρών.

Ανοιχτά για το κοινό το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Μπορούμε να πάρουμε βαθιές ανάσες στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και την Αγορά, καθώς παραμένουν ανοιχτά για το κοινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα