Δημοπρασίες ΒΕΡΓΟΣ: Σπάνια έργα Κ. Π. Καβάφη, του φιλέλληνα Louis Dupre και Χρ. Παμπλέκη στη δημοπρασία

Στη διήμερη δημοπρασία σπάνιων ειδών του Οίκου Δημοπρασιών ΒΕΡΓΟΣ, την πρώτη ημέρα ξεχωρίζει το ιδιαίτερα σπάνιο έργο «Album Grec» του Γάλλου ζωγράφου, φιλέλληνα και αρχαιολάτρη Louis Dupre, το οποίο εκδόθηκε στο Παρίσι μετά τον θάνατό του (περίπου 1837) και περιλαμβάνει 12 λιθογραφίες.
Ξεχωρίζει επίσης ένα αντίτυπο του «Περί φιλοσόφου, φιλοσοφίας, φυσικών, μεταφυσικών, πνευματικών και Θείων» του λόγιου και πρωτοπόρου διανοητή του Νεοελληνικού Διαφωτισμού Χριστόδουλου Παμπλέκη (Βιέννη 1786).

ΚΑΒΑΦΗΣ Κωνσταντίνος

– Αυτόγραφο του ποιήματός του «Μακρυά»

Στη δημοπρατούμενη συλλογή περιλαμβάνεται επίσης αυτόγραφο του ποιήματος «Μακρυά» του Κ. Π. Καβάφη, καθώς και το προσωπικό ημερολόγιο του ταξιδιού του πρίγκιπα Νικολάου στη Ρωσία, ο οποίος την επισκέφθηκε ως απεσταλμένος του αδερφού του Κωνσταντίνου προκειμένου να ζητήσει την υποστήριξη του Τσάρου (Ιούλιος – Αύγουστος 1916).

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Σπύρος – Ρεμβασμός στο χάρτη – Τέμπερα σε χαρτί, 230 x180 mm

Από την πλούσια συλλογή των έργων ζωγραφικής της δεύτερης ημέρας, το ενδιαφέρον των συλλεκτών αναμένεται να προσελκύσουν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω έργα:

* Η σύνθεση «Ρεμβασμός στο χάρτη» του Σπύρου Βασιλείου
* Το έργο «Πεπόνια» του Γιάννη Κόττη
* Το έργο «Κορίτσι» της Lila De Nobili.
Ο κατάλογος με τις περιγραφές των ειδών βρίσκεται διαθέσιμος στην ιστοσελίδα www.vergosauctions.com.
Η διήμερη δημοπρασία θα λάβει χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου (ώρα 6.00 μμ) και την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου (ώρα 7.00 μμ).

*Φωτογραφία: DUPRE Louis – Album grec, Παρίσι – 12 λιθογραφίες χαραγμένες από τους Thierry freres με βάση σχέδια του Dupre

Keywords
Τυχαία Θέματα