ΑΑΔΕ/Α’ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ – ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΙΘΜΟΣ 679


Την Τρίτη 14-05-2019 και ώρα 10.00 π.μ., θα γίνει στην αίθουσα του Εντευκτηρίου Συνταξιούχων του Ο.Λ.Θ., στον πρώτο προβλήτα του Λιμένα Θεσσαλονίκης δίπλα στην Αποθήκη Δ΄, προφορική πλειοδοτική Δημοπρασία για να πουληθούν το καθένα χωριστά, τα παρακάτω επιβατικά και φορτηγά αυτοκίνητα για κυκλοφορία, οχήματα για διάλυση άνω των 3,5tn, δίκυκλα για διάλυση και Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) των Τελωνείων: Α΄ Θεσσαλονίκης,

Άρτας, Δράμας, Ηγουμενίτσας, Καβάλας, Κήπων, Κιλκίς, Κρυσταλλοπηγής, Ξάνθης, Καστοριάς, Κομοτηνής, Ορεστιάδας, Σερρών, του Δασαρχείου Καβάλας, του γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και του Γενικού Νοσοκομείου Πολυγύρου με τιμή εκκίνησης αυτή που αναφέρεται στην διακήρυξη.
Η αποθήκη μας βρίσκεται δίπλα στο στρατόπεδο Καρατάσου και εξυπηρετείται συγκοινωνιακώς από την λεωφορειακή γραμμή αριθ. 38 – Νέας Ευκαρπίας – που έχει αφετηρία τον Ν. Σ. Σταθμό.
Η επίσκεψη των αυτοκινήτων επιτρέπεται για πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν από την δημοπρασία, δηλαδή από 07-05-2019 έως και 13-05-2019, εκτός Σαββάτου και Κυριακής και τις ώρες 8.30 π.μ. έως 13.30 μ.μ.
Δήλωση άγνοιας αυτών δεν αποτελεί άλλοθι και δεν γίνεται δεκτή.
Ανακοίνωση στους ενδιαφερομένους: Ο διακανονισμός του υπολοίπου τιμήματος μετά την καταβολή του 20% , γίνεται εντός τριάντα (30) ημερών από την επομένη ημέρα της κατακύρωσης των αποτελεσμάτων της Δημοπρασίας. Τυχόν αιτήσεις παρατάσεων διακανονισμού και μόνο για δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες θα γίνονται δεκτές μόνο εντός των 30 αυτών ημερών.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρατήρηση 1η: Το ποσό της εγγύησης συμμετοχής στις δημοπρασίες για τα οχήματα προς κυκλοφορία είναι 300 € , για τα οχήματα προς διάλυση και Ο.Τ.Κ.Ζ. είναι 100 €, για τις μοτοσικλέτες και τα μοτοποδήλατα για κυκλοφορία είναι 100€ και για τα δίκυκλα για διάλυση είναι 50€.
Παρατήρηση 2η: Οι συμμετέχοντες στις δημοπρασίες υποχρεούνται να έχουν μαζί τους την
Αστυνομική τους Ταυτότητα, να γνωρίζουν και να δηλώνουν στην Επιτροπή Δημοπρασιών το Α.Φ.Μ, αρμόδια Δ.Ο.Υ., Διεύθυνση, Τηλέφωνο, ιδιότητα κ.λ.π.
Οι εκπρόσωποι νομικών προσώπων πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαιτούμενα κατά περίπτωση νομικού προσώπου δικαιολογητικά καθώς και οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι να έχουν όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα της εντολής.
Θεσσαλονίκη 03-05-2019
Αρίθμ. Πρωτοκόλλου: 24445
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ:.
τηλ. : 2310-232882 , 2313505304, 2313505303
στις ώρες 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.
Ο διακανονισμός των πωληθέντων οχημάτων θα γίνεται με ραντεβού ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλ. 2310- 232882 2313-505303
Αμέσως μόλις τελειώσει η πλειοδοσία για το κάθε όχημα καλείται ο τελευταίος πλειοδότης να υπογράψει το πρακτικό ανακηρύξεως πλειοδότη και να καταβάλει το 20% της τιμής κατακύρωσης (προκαταβολή) στο Ταμείο του Α΄ Τελωνείου.
Το υπόλοιπο 80% του τιμήματος εάν διακανονιστεί τοις μετρητοίς θα καταβάλλεται ως εξής :
Για ποσό μέχρι 300€ με μετρητά και για ποσό άνω των 300 € με Τραπεζική Επιταγή, σε διαταγή του Α΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης.
Παρατήρηση 3η: Στις τιμές εκποίησης των οχημάτων συμπεριλαμβάνεται ο αναλογούν ΦΠΑ 24%. Σε περίπτωση εξοφλήσεως του τιμήματος τοις μετρητοίς ο αγοραστής έχει δικαίωμα έκπτωσης 30% στην τιμή κατακύρωσης.
Παρατήρηση 4η: Τα δημοπρατούμενα αυτοκίνητα, είναι μεταχειρισμένα με ζημιές, φθορές και ελλείψεις και χρειάζονται επισκευή πριν να τεθούν σε κυκλοφορία. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να τα εξετάζουν μαζί με τεχνικούς της επιλογής τους. Με βάση τους νέους όρους πώλησης (άρθρο 22), αιτήσεις για αναστροφές-ακυρώσεις αγοροπωλησιών δεν γίνονται δεκτές εξαιρουμένων των περιπτώσεων που με βεβαίωση της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών προκύπτει ότι το όχημα δεν δύναται να κυκλοφορήσει.
Παρατήρηση 5η: Πολλά από τα στοιχεία των αυτοκινήτων, όπως έτος κατασκευής, κυβισμός, τύπος κλπ ελήφθησαν από τις εξωτερικές ενδείξεις τους, για την καλύτερη ενημέρωση των αγοραστών .
Η Υπηρεσία μας για τα στοιχεία αυτά όπως και τα κρυμμένα ελαττώματα των οχημάτων ουδεμία ευθύνη φέρει. Κατόπιν αυτού οι αγοραστές οφείλουν να ερευνούν και από μόνοι τους την ακρίβεια των στοιχείων αυτών, με τεχνικούς της επιλογής τους. Επίσης οφείλουν οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν γνώση και των όρων πώλησης πριν λάβουν μέρος στην δημοπρασία για να αποφεύγονται οι υπαναχωρήσεις.
Παρατήρηση 6η: Προκειμένου για φορτηγά αυτοκίνητα άνω των 4 τόνων ή λεωφορεία προς κυκλοφορία, δεν εκδίδεται πιστοποιητικό κυριότητας, αλλά απαιτείται η σύνταξη συμβολαίου από συμβολαιογράφο, υποδεικνυόμενο από τον οικείο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο και η έκδοση του σχετικού βιβλιαρίου μεταβολών κατοχής και κυριότητας, σύμφωνα με το άρθρο 18 των ΝΕΩΝ ΟΡΩΝ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΡΟΧΟΦΟΡΩΝ και τα έξοδα βαρύνουν τον αγοραστή.
Παρατήρηση 7η: Οι αγοραστές των οχημάτων για κυκλοφορία, υποχρεούνται με δικές τους δαπάνες να καταβάλουν το τέλος ταξινόμησης στο αρμόδιο Τελωνείο και ότι απαιτείται για την έκδοση πινακίδων κυκλοφορίας στην αρμόδια Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών.
ΠΡΟΣΟΧΗ
1) Δικαίωμα συμμετοχής στις δημοπρασίες των Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) όπως χαρακτηρίζονται από το Π.Δ. 116/2004 και τα οποία δημοπρατούνται είτε το καθένα χωριστά είτε ομαδικά έχουν μόνο φορείς αδειοδοτημένοι από την Ε.Δ.Ο.Ε.
2) Δικαίωμα συμμετοχής για τα Οχήματα προς Διάλυση ήτοι των οχημάτων που κρίνονται ακατάλληλα για κυκλοφορία και δεν περιλαμβάνονται στο Π.Δ. 116/2004 και δημοπρατούνται είτε το καθένα χωριστά είτε ομαδικά, έχουν εκτός από φορείς αδειοδοτημένους από την Ε.Δ.Ο.Ε. και όσοι ασκούν δραστηριότητα συναφή με την διαχείριση των οχημάτων αυτών, η άδεια λειτουργίας της οποίας προϋποθέτει την έκδοση απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (Α.Ε.Π.Ο) ή Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (Π.Π.Δ), χωρίς απαραίτητα να έχουν υποχρέωση συμμετοχής σε συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης.
Τα έγγραφα αδειοδότησης και πιστοποίησης πρέπει να κατατίθενται στην Επιτροπή Δημοπρασίας πριν την έναρξη της Δημοπρασίας.
Οποιαδήποτε προσφορά αντίθετη με τα παραπάνω δεν θα γίνεται δεκτή.
Οι αγοραστές οφείλουν να καταθέσουν Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1999/1986 ότι κατά την παραλαβή των τροχοφόρων θα λαμβάνουν όλα εκείνα τα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος του χώρου αποθήκευσης από τυχόν μολύνσεις του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα από την δημιουργία αποβλήτων καθώς και της ατμόσφαιρας από τυχόν διαφυγή επικίνδυνων αερίων.
Επίσης οι αγοραστές των Ο.Τ.Κ.Ζ. και των Οχημάτων για Διάλυση, κατά τον διακανονισμό υποχρεούνται επιπλέον να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση του Ν.1999/1986 ότι τα αγοραζόμενα οχήματα θα διαλυθούν και δεν θα τεθούν σε κυκλοφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα