Roots: Πώς μπορεί μια ΜμΕ να αντλήσει κεφάλαια και εξωστρέφεια

Από τις 14 Δεκεμβρίου θα μπορεί μια μικρομεσαία επιχείρηση να ανεβάσει την αναπτυξιακή πρόταση που έχει μέσα από την ιστοσελίδα www.roots-program.com. Οι προτάσεις των εταιρειών θα αξιολογούνται από ειδική επιτροπή. Εφόσον επιλεχθεί θα έχει μετέπειτα καθοδήγηση για να κάνει την πρόταση της ελκυστική προς υποψήφιους επενδυτές, να γνωρίσει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και γιατί όχι να γίνει εξωστρεφής επιχείρηση με εξαγωγές.
Το Roots είναι μια πρωτοβουλία ανάδειξης ανταγωνιστικών και εμπορικά αξιοποιήσιμων

επιχειρηματικών σχεδίων μικρομεσαίων εταιρειών, με βασικό στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε επενδυτικά κεφάλαια, με κανόνες και βέλτιστες πρακτικές που διαμορφώνονται διεθνώς.
Το πρόγραμμα αφορά στην εξοικείωση ΜμΕ με τα διάφορα χρηματοπιστωτικά εργαλεία άντλησης κεφαλαίων, μέσω των αγορών του Χρηματιστηρίου, παρέχοντας πρόσβαση σε ένα διεθνές δίκτυο καταξιωμένων επαγγελματιών της κεφαλαιαγοράς, του επιχειρηματικού και του ακαδημαϊκού χώρου. Στόχος του Roots είναι η καθοδήγηση των συμμετεχόντων εταιρειών και η ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα τους επιτρέπουν να επικοινωνούν αποτελεσματικά την επιχειρηματική τους πρόταση σε ενδιαφερόμενους επενδυτές.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
Η ιδέα του προγράμματος ανήκει στον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, την οποία κατέθεσε στο διευθύνοντα σύμβουλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σ. Λαζαρίδη, με στόχο την ανάσχεση της φυγής Ελλήνων και ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.
Κατά την ομιλία του ο Αμερικανός πρέσβης επανέλαβε σε σύντομο χρονικό διάστημα τη δέσμευση των ΗΠΑ να στηρίξουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής επιχειρηματικότητας.


Ο Τζέφρι Πάιατ, αφού υπογράμμισε τις καλές μακροχρόνιες σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, επισήμανε ότι η αμερικανική κεφαλαιαγορά θα στηρίζει το πρόγραμμα και οι μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις είναι έτοιμες να υποστηρίξουν τις ελληνικές, όπως διαφάνηκε και στη διάρκεια της ΔΕΘ.
Ο πρέσβης των ΗΠΑ αναφέρθηκε και στον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, τονίζοντας ότι είναι ημέρα θρήνου για τις ΗΠΑ για το θάνατο ενός Προέδρου που ενέπνευσε τους Αμερικανούς.
Ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, επισήμανε ότι το πρόγραμμα αποτελεί μία ολιστική πρόταση για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους για χρηματοδότηση από διεθνείς μάλιστα αγορές, αφού πρώτα καταστούν ελκυστικές και αποκτήσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σ. Λαζαρίδης, τόνισε ότι το πρόγραμμα θα δυναμώσει τον παραγωγικό ιστό της χώρας και σε συνεργασία με διεθνείς φορείς, όπως το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας και το Πανεπιστήμιο της Αριζόνας, θα παρέχεται ένα ισχυρό δίκτυο επαφών και υποστήριξης στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα