Die Welt: Τη βύθιση ελληνικού πολεμικού πλοίου ζήτησε ο Ερντογάν από τους στρατηγούς του

«Λάδι» στη «φωτιά» των τεταμένων σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας «ρίχνει» με δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα «Die Welt».
Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία φέρεται πως ζήτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τους στρατηγούς του, σύμφωνα με άρθρο της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt».
«Εάν η απόφαση εξαρτιόταν από τον Τούρκο Πρόεδρο, το Πολεμικό Ναυτικό του θα είχε βυθίσει ένα ελληνικό πλοίο στη Μεσόγειο εδώ και πολύ καιρό» ανέφερε

η «Die Welt».
«Αυτό ζήτησε ο Ερντογάν από τους στρατηγούς, σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικούς κύκλους πριν από λίγες ημέρες» αποκάλυψε η ανταποκρίτρια της εφημερίδας, Μάριον Ζέντκερ στην Κωνσταντινούπολη, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ερντογάν ζήτησε μάλιστα από τους στρατιωτικούς επιτελείς να το οργανώσουν κατά τρόπο που να μη χάσει κανείς τη ζωή του.
«Όταν οι στρατηγοί αρνήθηκαν, κάποιος άλλος πρότεινε να ρίξουν ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος. Ο πιλότος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το κάθισμα εκτίναξης και να σωθεί. Αλλά οι στρατηγοί αρνήθηκαν και πάλι» σημειώνεται στο δημοσίευμα που επικαλείται η δημόσια τηλεόραση.
Η Τουρκία βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση των «πολεμικών ασκήσεων», διαπιστώνει η ανταπόκριση της γερμανικής εφημερίδας, ενώ εκτιμά πως «ο Ερντογάν δεν προκαλεί στη Μεσόγειο για να εξασφαλίσει τους φυσικούς πόρους που υπάρχουν εκεί».
Ερντογάν: «Η Ελλάδα είναι ανίκανη, χρησιμοποιείται ως δόλωμα στην Ανατολική Μεσόγειο»
Αξίζει να σημειωθεί πως χθες ο κ. Ερντογάν εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τις κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο ως αναζήτηση δικαιοσύνης.
«Η Τουρκία έχει κουραστεί από αυτό το παιχνίδι σκιών. Είναι αστείο άλλες χώρες να χρησιμοποιούν την Ελλάδα, που είναι ανίκανη, ως δόλωμα κατά μίας περιφερειακής και παγκόσμιας δύναμης όπως η Τουρκία» επεσήμανε ο Τούρκος Πρόεδρος.
Στη συνέχεια, αναφερόμενος εμμέσως στη Γαλλία, διεμήνυσε πως η εποχή των αποικιακών δυνάμεων έχει τελειώσει.
«Πιστεύουμε ότι σε αυτή τη νέα περίοδο οι σύμμαχοι της Τουρκίας σταδιακά θα αυξηθούν» σημείωσε, όπως μεταδίδει η Sabah και πρόσθεσε ότι οι κινήσεις της χώρας του στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελούν αναζήτηση δικαιοσύνης.
Πηγή: Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα