Υποδοχή με κλοτσιές στον ΣΥΡΙΖΑ

Υποδοχή με κλοτσιές στον ΣΥΡΙΖΑ17.11.2018Πρόσωπα

Προπηλακίστηκαν υπουργοί και βουλευτές, ενώ δεν τους επετράπη να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο

Μεγάλη ένταση επικράτησε χθες το πρωί έξω από το Πολυτεχνείο, τη στιγμή που μετέβη στο σημείο αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να καταθέσει στεφάνι.

Τα στελέχη του κόμματος προπηλακίστηκαν και δέχτηκαν επίθεση από νεαρούς. Οσα συνέβησαν καταδίκασε σύσσωμος

ο πολιτικός κόσμος. Ανάμεσα σε όσους δέχτηκαν επίθεση ήταν ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Παναγιώτης Ρήγας, καθώς και οι Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Φίλης, Θοδωρής Δρίτσας και Νίκος Τόσκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο Πολυτεχνείο από τον πεζόδρομο, ωστόσο νεαροί τούς έκλεισαν την είσοδο και δεν τους άφησαν να μπουν στο ακαδημαϊκό ίδρυμα.

Τότε ξέσπασε η ένταση, καθώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επέμεναν να μπουν. Υπήρξαν σπρωξίματα και κλοτσιές, ενώ κάποιοι πετούσαν καφέδες και νερά προς το μέρος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά η αντιπροσωπία του κόμματος δεν κατάφερε να μπει στο Πολυτεχνείο και αποχώρησε. «Τα θέματα αυτά είναι σοβαρά και πρέπει να αντιμετωπίζονται με δημοκρατικές διαδικασίες» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, με αφορμή την ένταση που επικράτησε στον χώρο του Πολυτεχνείου.



Ο Παναγιώτης Ρήγας δήλωσε πως το περιστατικό «δεν τιμά τους αγώνες εκείνης της γενιάς» και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι αυτό το οποίο επιχείρησε μια ομάδα νέων ανθρώπων να μην επιτρέψει την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ εκεί δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στη δημοκρατία».
Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σημείωσε ότι «πρόκειται για ενέργειες κάποιων οι οποίοι προσπαθούν να εμποδίσουν τη δημοκρατική έκφραση ανθρώπων που θέλουν να τιμήσουν τους αγώνες που έγιναν εκείνη την εποχή».

Ο Φίλης

Ο Νίκος Φίλης χαρακτήρισε «ιδιοκτήτες του κινήματος» όσους εμπόδισαν την αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στεφάνι. «Το Πολυτεχνείο δεν ανήκει σε καμία παράταξη» τόνισε χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι χωρίς... παρατράγουδα κατέθεσαν στεφάνι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής και του ΚΚΕ.
Συγκεκριμένα, από το Κίνημα Αλλαγής στο Πολυτεχνείο βρέθηκαν ο γραμματέας του Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης. Το Κομμουνιστικό Κόμμα εκπροσώπησε ο Γιάννης Πρωτούλης, ενώ τη Νεολαία ο εκπρόσωπος του Κ.Σ. Μανώλης Ραπανάκης.

Καταδικάζει τα επεισόδια ο πολιτικός κόσμος

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε τους προπηλακισμούς εναντίον υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το Πολυτεχνείο. «Το Πολυτεχνείο δεν μπορεί να έχει κλειστές πόρτες σε όσους έχουν αφήσει παρακαταθήκες και έχουν το δικαίωμα να προσέρχονται και να αποτίουν φόρο τιμής» επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν στην είσοδο του ΕΜΠ. Από το βήμα της Ολομέλειας ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι «οι κλειστές πόρτες δείχνουν κλειστά αυτιά και κλειστούς ορίζοντες στις εξελίξεις και στο μέλλον».

«Ακραία μειοψηφία, που προσπάθησε να καπηλευθεί τον εορτασμό του Πολυτεχνείου» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ όσους εμπόδισαν αντιπροσωπία του κόμματος να εισέλθει στον αύλειο χώρο του ΕΜΠ. Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «τα επεισόδια με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου έχουν, δυστυχώς, αποκτήσει σχεδόν εθιμοτυπικό χαρακτήρα και υπογραμμίζουν την ανάγκη να αποκατασταθεί η ασφάλεια στα πανεπιστήμια, ώστε να γίνουν πραγματικά ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης για όλους».

Τους προπηλακισμούς καταδίκασε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης. «Προσβάλλουν τη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης, ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκαν οι φοιτητές το '73» ανέφερε. «Οι τραμπουκισμοί και η χρήση βίας από ακραίες μειοψηφίες, όποιου ιδεολογικού χρώματος, όχι μόνο δεν τιμούν, αλλά αμαυρώνουν τη μνήμη της ηρωικής εξέγερσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα