Υπόδικος (!) ο Τεντόμας που παριστάνει τον παράγοντα

Υπόδικος (!) ο Τεντόμας που παριστάνει τον παράγοντα22.02.2019Παρασκήνιο

Αποκάλυψη για τον πραγματικό ρόλο του και τον Μπακογιάννη

Ο βίος και η πολιτεία του «Κυρίου Ρόδα» συνεχίζεται, αυτή τη φορά με δημόσια δήλωσή του πως θα στηρίξει τον Κώστα Μπακογιάννη! Μετά την περιπέτεια της ρόδας που δεν γύρισε στο Σύνταγμα και ψάχνοντας να βρει πολιτική στέγη, ο περί ου ο λόγος Χρήστος Τεντόμας κορόιδευε τον κόσμο ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων. Αποκρύπτοντας

βεβαίως πως είναι υπόδικος, αλλά και τα μέσα που του επιτρέπουν να κινείται άνετα. Διότι ελέω Καμίνη και χωρίς να έχει το δικαίωμα απολαβής προνομίων, έχει στήσει χρόνια τώρα το στρατηγείο του σε κεντρικό δημοτικό κτίριο της λεωφόρου Συγγρού, το οποίο πληρώνει ο αθηναϊκός λαός. Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία», ο Χρήστος Τεντόμας είναι υπόδικος τουλάχιστον για την υπόθεση της ρόδας.

Το δικαστήριο επρόκειτο να γίνει στις 31 του παρελθόντος Οκτωβρίου, αλλά αναβλήθηκε για μετά τις εκλογές… Περιέργως πώς, η εξέλιξη αυτή βολεύει αφάνταστα τον άνθρωπο που πήγε με την Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία εγκατέλειψε. Μετακινήθηκε στον Νικήτα Κακλαμάνη, με τον οποίο εκλέχθηκε αλλά επίσης τον εγκατέλειψε, για να πάει με τον Αρη Σπηλιωτόπουλο, όταν διεκδικούσε τον Δήμο Αθηναίων. Αλλά εγκατέλειψε και τον τελευταίο, αφήνοντάς τον στα κρύα του λουτρού, αφού τα είχε συμφωνημένα με τον Καμίνη.

Μεθοδεύσεις

Στα πολιτικά παρασκήνια συζητείται και σενάριο που θέλει στην ιστορία αυτή να εμπλέκεται και ο τότε πρόεδρος της Ν.Δ. και πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που μεθόδευσε την εκλογή Καμίνη για να κάνει το... χατίρι του φίλου του Ευάγγελου Βενιζέλου. Πάντως, ο Γ. Καμίνης υποδέχτηκε τον πάντα πρόθυμο Χρ. Τεντόμα με... δόξα και τιμή στη δημοτική του Αρχή και τον τοποθέτησε πρόεδρο του πολυθρύλητου ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων).

Στο εδώλιο

Εκεί ο Χρήστος Τεντόμας έκανε ό,τι περίμεναν όλοι όσοι τον γνωρίζουν. Αποκορύφωμα των δράσεών του υπήρξε η περίφημη ρόδα που δεν γύρισε στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας, «στην Αθήνα κατά το χρονικό διάστημα από 13.12.2016 μέχρι και 28.12.2016, αν και όποιος κατά την εκπόνηση μελέτης ή τη διεύθυνση ή την εκτέλεση οικοδομικού ή άλλου έργου ή κατεδάφισης ενεργεί παρά τους κοινούς αναγνωρισμένους κανόνες, τιμωρείται με φυλάκιση, αν από την πράξη του μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, εντούτοις οι κατηγορούμενοι από κοινού… Χρήστος Τεντόμας του Σοφοκλή... εξέδωσαν την υπ’ αριθμ. 582 απόφαση του ΟΠΑΝΔΑ...» κ.λπ.

Για το θεαθήναι

Το διεθνές ρεζιλίκι που κατέστησε υπόδικο τον Χρήστο Τεντόμα προκάλεσε και το «διαζύγιό» του -για τα μάτια του κόσμου- από τον αποτυχημένο δήμαρχο Καμίνη. Οχι όμως και από τα... προνόμιά του. Αποσπασμένος επί χρόνια σε πολιτικά γραφεία σημαινόντων και πρωτοκλασάτων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και σε διάφορες υπηρεσίες, είχε την άνεση ολημερίς και ολονυχτίς να περιδιαβαίνει γνωστά στέκια πολιτικάντηδων. Διέθετε, πάντως -πάντα ελέω Καμίνη-, και το δικό του «στέκι» σε κεντρικότατο σημείο της λεωφόρου Συγγρού. Ισως ήθελε να έχει ορίζοντα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία, όταν εγκαταστάθηκε εκεί, ήταν στην ίδια λεωφόρο.

Στην αρχή υποστήριζε ότι του παραχωρήθηκαν γραφεία, προσωπικό και τηλέφωνα, διότι συγκροτούσε δημοτική παράταξη. Πλην όμως ο «Κλεισθένης» που διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση αναγνωρίζει ότι τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ανήκουν σε δημοτικές παρατάξεις ανάλογα με τον συνδυασμό με τον οποίο έχουν εκλεγεί. Επίσης, ότι κάποιο μέλος του δημοτικού συμβουλίου μπορεί να ανεξαρτητοποιηθεί με γραπτή δήλωσή του προς το προεδρείο. Ακόμη, ότι το μέλος που ανεξαρτητοποιείται μπορεί υπό ειδικές συνθήκες να προσχωρήσει σε άλλη παράταξη.

Πουθενά ο νομοθέτης δεν προβλέπει ότι ένα, δύο ή περισσότερα μέλη που αποχωρούν από κάποια παράταξη μπορούν να «ιδρύσουν» νέα δημοτική παράταξη. Ως δημοτικές παρατάξεις νοούνται μόνον αυτές που έλαβαν μέρος τις εκλογές. Αυτά λέει ο νόμος, αλλά ο Γ. Καμίνης φαίνεται πως πιστεύει ότι είναι υπεράνω των νόμων. Ετσι παρέχει τα τελευταία χρόνια «άσυλο» στον Τεντόμα, διαθέτοντάς του τα μέσα αλλά και πολιτική κάλυψη. Ταυτοχρόνως όμως οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες πληρώνουν τον... λογαριασμό. Πόσο έχει κοστίσει στους δημότες; Ποιος πληρώνει τα φώτα, τα νερά και τα τηλέφωνα; Υπηρετούν εκεί υπάλληλοι και πόσο κοστίζουν;

----

Θα κάνει το λάθος ο Μπακογιάννης;

Tα βλέμματα τώρα στρέφονται στον Κώστα Μπακογιάννη (φωτό). Θα «υιοθετήσει» τον Τεντόμα και θα του δώσει ασυλία; Θα πρόκειται για τραγικό λάθος. Οι κακές γλώσσες λένε ότι η υποψηφιότητα Τεντόμα ήταν εξαρχής ένα πυροτέχνημα. Η ιδέα ήταν (εμπνεύσεως της Ντόρας) να πάρει ένα ποσοστό αντιμητσοτακικών δεξιών και να συνεργαστεί μετεκλογικά με τον Μπακογιάννη. Επομένως να αποτελέσει εικονικά τον «αντίπαλο» για να μη χαθεί ούτε μια ψήφος...

Τελικά όμως η ιδέα ναυάγησε και ο Τεντόμας απέσυρε τη «μαϊμού» υποψηφιότητα. Γιατί; Επειδή οι δημοσκοπήσεις για τον Μπακογιάννη δεν είναι αυτές που περίμενε. Επομένως πρέπει να μειωθούν οι αντίπαλοι μήπως και αυξηθούν τα ποσοστά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα