Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα! Μαθητές παρέδωσαν πορτοφόλι με 4.500 ευρώ!

Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα! Μαθητές παρέδωσαν πορτοφόλι με 4.500 ευρώ!11.06.2019Πρόσωπα

Σε μια αξιέπαινη πράξη καλοσύνης, που αποδεικνύει πως ακόμη και στις μέρες μας οι κινήσεις ανιδιοτέλειας δεν είναι είδος προς εξαφάνιση...

...προχώρησαν πριν από μία εβδομάδα δύο μαθητές στο Καρπενήσι, όταν βρήκαν ένα πορτοφόλι γεμάτο χρήματα αξίας 4.500 ευρώ.

Ολα άρχισαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, όταν ο 15χρονος Θανάσης Ντρίβας και ο 16χρονος Δημήτρης Λάππας επέστρεφαν στο σπίτι τους ύστερα από μια απογευματινή βόλτα και ξαφνικά αντίκρισαν πεσμένο στο έδαφος ένα πορτοφόλι

γεμάτο χαρτονομίσματα. Χωρίς δεύτερη σκέψη οι δύο ανήλικοι απευθύνθηκαν στους γονείς τους και πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να το παραδώσουν.

«Ο γιος μου ήταν με τον φίλο του. Είχαν πάει βόλτα και επέστρεφαν. Καθώς ερχόντουσαν, στον δρόμο για το σπίτι βρήκαν το πορτοφόλι. Είδαν ότι είχε πολλά χρήματα μέσα και μου είπε “μπαμπά, πρέπει να πάμε να τα παραδώσουμε στην Αστυνομία”. Δεν τους πέρασε καμία σκέψη να κρατήσουν τα χρήματα. Και οι δύο έκαναν αυτή τη σκέψη, να παραδώσουν τα χρήματα» δήλωσε ο πατέρας του 16χρονου Δημήτρη, Κώστας Λάππας.

Ο ίδιος μαζί με τον γιο του και τον φίλο του το παρέδωσαν στους αστυνομικούς προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να βρεθεί ο κάτοχός του. Υστερα από εκτεταμένες έρευνες των Αρχών, βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του πορτοφολιού, ο οποίος, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, είναι επιχειρηματίας στην ευρύτερη περιοχή. Ανακουφισμένος από τη θετική έκβαση της υπόθεσης, ο κάτοχος των χρημάτων ζήτησε από τους αστυνομικούς να συναντήσει τα δύο παιδιά, προκειμένου να τα ευχαριστήσει για τη γενναιόδωρη πράξη τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα