«Δικαιώνονται» καταδικασθέντες για το καρφί σε πίτα που θα σκότωνε ανήλικη

«Δικαιώνονται» καταδικασθέντες για το καρφί σε πίτα που θα σκότωνε ανήλικη11.06.2019Δικαστικά

Πίσω στο ακροατήριο επιστρέφει η υπόθεση του τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού από πρόκα που βρέθηκε μέσα στο σνακ του!

To άτυχο κοριτσάκι πήρε μία πίτα από την κλειστή συσκευασία που είχε αγοράσει ο πατέρας της από σούπερ μάρκετ, αλλά έπειτα από μερικές μπουκιές αισθάνθηκε αφόρητο πόνο στη στοματική κοιλότητα και άρχισε να αιμορραγεί!

Εντρομοι οι γονείς του παιδιού διαπίστωσαν ότι στα ούλα του είχε σφηνωθεί ένα ξένο αντικείμενο

και αμέσως μετέφεραν τη μικρή στο νοσοκομείο.

Εκεί οι εφημερεύοντες γιατροί διαπίστωσαν ότι «ένα μεταλλικό καρφί, μήκους 6mm., με κεφαλή διαμέτρου 2mm, εισχώρησε κατά την κατανάλωση τροφίμου (στα ούλα, ανάμεσα στους προγομφίους της άνω γνάθου» δεξιά της στοματικής κοιλότητας της μικρής, το οποίο αφαίρεσαν σταματώντας την αιμορραγία.

Οι γονείς του παιδιού κατέθεσαν μήνυση σε βάρος των αγορανομικά υπευθύνων της εταιρίας που παρασκεύασε τις πίτες, οι οποίοι καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας σε 10 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για διακίνηση επιβλαβούς τροφίμου. Ενας εκ των δύο καταδικασθέντων ωστόσο προσέφυγε στον Αρειο Πάγο, ζητώντας να αναιρεθεί η πρωτόδικη απόφαση.

Οι δικαστές του Ε' Ποινικού Τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου έκαναν δεκτή την αίτηση αναίρεσης, λόγω ελλείψεως της απαιτούμενης από το Σύνταγμα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αιτιολογία, με αποτέλεσμα η υπόθεση να οδηγηθεί πάλι στο δικαστήριο για νέα κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα