Βρήκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ «μαύρη τρύπα» 89.000.000 €

Βρήκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ «μαύρη τρύπα» 89.000.000 € 11.08.2018Πρόσωπα

Τι έδειξε ο έλεγχος των ορκωτών στους λογαριασμούς του Κέντρου και στα ταμειακά υπόλοιπα

Μαύρη τρύπα» 89.000.000 ευρώ βρήκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ οι ορκωτοί λογιστές που έχουν αναλάβει την υπόθεση, κατόπιν εντολής της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής η οποία

ασχολείται με τις υποθέσεις κακοδιαχείρισης στον χώρο της Υγείας, ανακοίνωσε ο Αντώνης Μπαλωμενάκης (ΣΥΡΙΖΑ), πρόεδρος της επιτροπής.

Oπως ενημέρωσε, οι ορκωτοί λογιστές εντόπισαν την απόκλιση των 89.000.000 ευρώ ανάμεσα στα υπόλοιπα ταμειακών διαθεσίμων που αναγράφονται στους απολογισμούς και τα υπόλοιπα των χρηματικών διαθεσίμων στους λογαριασμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των παραπάνω στοιχείων, το Μέγαρο Μαξίμου μίλησε για «πολιτικές, αλλά και ποινικές ευθύνες» ορισμένων, οι οποίοι «οφείλουν να απολογηθούν» στον ελληνικό λαό και στη Δικαιοσύνη.
«Με το να φωνασκούν καλεσμένοι σε φιλικά τους ΜΜΕ και να σωπαίνουν όταν υπάρχουν αποκαλύψεις δεν θα καταφέρουν να αποσείσουν τις ευθύνες τους» σχολίασε ακόμη το γραφείο του πρωθυπουργού, «δείχνοντας», μεταξύ άλλων, και τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Αδωνι Γεωργιάδη. Ο τελευταίος, πάντως, δεν άργησε να απαντήσει, μιλώντας για παραπλάνηση.

Οπως υποστήριξε, αυτό που εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές είναι λογιστική διαφορά 44.000.000 για το 2009-2010, η οποία βαίνει μειούμενη τα επόμενα χρόνια και καταλήγει στα 3.000.000 το 2014, επί θητείας του ίδιου και του Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Υγείας. «Δεν λείπει ούτε ένα ευρώ» επέμεινε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αλλάξει την πολιτική ατζέντα «από τις τεράστιες ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι». Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης τόνισε: «Τον λόγο για την υπόθεση της “μαύρης τρύπας” έχει πλέον η Δικαιοσύνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα