Ρουβίκωνας: Η βία είναι πολιτικό εργαλείο

Ρουβίκωνας: Η βία είναι πολιτικό εργαλείο11.08.2018Παρασκήνιο

Προκαλεί η αναρχική ομάδα που έδωσε συνέντευξη σε ξένο τηλεοπτικό δίκτυο

Σε... τηλεοπτικούς αστέρες μετατρέπονται το τελευταίο διάστημα τα μέλη του Ρουβίκωνα και δίνουν συνεντεύξεις, χωρίς να διστάζουν να αποκαλύψουν τα πρόσωπά τους στον τηλεοπτικό φακό!

Και μπορεί οι ίδιοι να χαρακτηρίζουν τη σχέση τους με τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης «μια σχέση αντάρτικου και πειρατείας», κατηγορώντας τα ότι παραποιούν (!) την εικόνα του Ρουβίκωνα, από την άλλη ωστόσο διεκδικούν επίμονα μερίδιο στη δημοσιότητα!



Η συνέντευξη δύο στελεχών της αναρχικής ομάδας δόθηκε σε δημοσιογράφο του καναλιού Telesur, ενός δικτύου που ανήκει σε Βενεζουέλα, Κούβα, Βολιβία, Νικαράγουα και Ουρουγουάη. Οι δύο άντρες, που δεν κατονομάζονταν, απάντησαν στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου με άνεση και ξεκαθάρισαν ότι δεν θα έδιναν ποτέ συνέντευξη στο Fox News.

Στη συνέντευξη τα μέλη του Ρουβίκωνα χαρακτηρίζουν το κράτος «έναν από τους εχθρούς», ενώ μάλιστα διευκρινίζουν ότι αποδέχονται «τη βία ως πολιτικό εργαλείο». «Εμείς έχουμε ορίσει τους όρους και τα όρια της βίας που ασκούμε» ανέφεραν χαρακτηριστικά. «Το τέλος της διαδρομής είναι η αναρχία και ο κομμουνισμός» αναφέρουν, ενώ στρέφουν τα βέλη τους και κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική που ακολούθησε ως κυβέρνηση. Χαρακτήρισαν μάλιστα σοσιαλδημοκρατικό το κυβερνών κόμμα και με «ελάχιστη σχέση με τα κινήματα». «Ο καθεστωτικός δρόμος είναι αδιέξοδος» συμπληρώνουν. Αναφορικά με τη σχέση τους με τα media, τονίζουν ότι είναι αρνητικοί σε κάθε σχέση με «καθεστωτικό μέσο». «Η σχέση μας με τα ελληνικά media είναι μια σχέση αντάρτικου, μια σχέση πειρατείας» συνεχίζουν, υποστηρίζοντας ότι «ο Ρουβίκωνας δεν είναι η εικόνα του στα media, είναι το σύνολο των πραγμάτων που κάνει».

«Η βία είναι ένα μαχαίρι που κόβει και από τις δύο όψεις» τονίζουν και συνεχίζουν λέγοντας ότι, εκτός από τη «βία της εξουσίας, του κράτους, με τη μορφή της καταστολής, ή του στρατού, από την άλλη υπάρχει η βία των καταπιεσμένων, η βία της εργατικής τάξης, η βία της βάσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα