Βρέθηκαν οι εκτελεστές στο μακελειό της Λούτσας

Δράστες ο 32χρονος Τούρκος που συνελήφθη την ίδια μέρα και ένας 28χρονος συμπατριώτης του που εντοπίστηκε στον Αγιο Δημήτριο

Στην εξιχνίαση της δολοφονικής ενέδρας με θύματα έξι Τούρκους, που σημειώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου στη Λούτσα, προχώρησε η Αστυνομία, συλλαμβάνοντας δύο συμπατριώτες τους και αναζητώντας τρίτο συνεργό τους.

Δράστες είναι ο 32χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί λίγη ώρα μετά την ομαδική δολοφονία, καθώς ετοιμαζόταν να ταξιδέψει από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό τη Μυτιλήνη,

και ένας 28χρονος συμπατριώτης του που συνελήφθη προχθές το πρωί στον Αγιο Δημήτριο. Οπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Ιωάννης Σκούρας, τουλάχιστον ακόμη ένα άτομο, αγνώστων στοιχείων, αναζητείται.

Υπενθυμίζεται πως κατά τον έλεγχο των αποσκευών του 32χρονου στο αεροδρόμιο είχαν εντοπιστεί τέσσερα φυσίγγια και δύο πλαστά δελτία ταυτότητας. Στην κατάθεσή του είχε ισχυριστεί ότι τις σφαίρες που βρήκαν πάνω του οι αστυνομικοί τού τις «φύτεψαν» κάποιοι.

Κατά τον έλεγχο του σπιτιού όπου διέμενε ο συνεργός του βρέθηκε μεταξύ άλλων ποσότητα κάνναβης. Οι συλληφθέντες είχαν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για αδικήματα, όπως παράβαση των νομοθεσιών περί όπλων και περί αλλοδαπών.

«Κλειδί» στην ταυτοποίησή τους ήταν τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσαν κατά την τέλεση των δολοφονιών. «Κοινό χαρακτηριστικό για τον εντοπισμό τους ήταν ότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα και παπούτσια τα οποία αφορούσαν κατά την τέλεση της ανθρωποκτονίας» επισήμανε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

Ο 32χρονος είχε κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό και στην εκτέλεση της ανθρωποκτονίας, αφού είχε αναλάβει τη μεταφορά των θυμάτων στη χώρα προορισμού τους, την Τουρκία, μέσω Ελλάδας, εφοδιάζοντάς τους με πλαστές ταυτότητες. Μάλιστα, πριν από την αναχώρηση τους οδήγησε από σπίτι στο Παλαιό Φάληρο στο κατάλυμα της Αρτέμιδας, με το πρόσχημα να βρίσκονται πιο κοντά στο αεροδρόμιο. Την ημέρα του φονικού είχε μεταφέρει πρώτα στον τόπο της ανθρωποκτονίας τον 28χρονο συνεργό του για να κάνουν κατόπτευση στο σημείο της ενέδρας και στη συνέχεια τα έξι θύματα, με την πρόφαση της μεταφοράς τους στο αεροδρόμιο, ουσιαστικά παγιδεύοντάς τους. Τα τέσσερα θύματά τους βρέθηκαν νεκρά μέσα στο αυτοκίνητο και τα άλλα δύο έξω από αυτό. Και τα έξι είχαν δεχτεί τουλάχιστον έναν πυροβολισμό στο κεφάλι. Από την αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 55 κάλυκες, δύο φυσίγγια πυροβόλου όπλου και πέντε παραμορφωμένες βολίδες πυροβόλου όπλου.

Ο τρόπος τέλεσης της ανθρωποκτονίας παρέπεμπε σε οργανωμένο έγκλημα, διευκρίνισε ο κ. Σκούρας, τονίζοντας πως στο πλαίσιο αυτό ενεργοποιήθηκαν οι συναρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ιδίως στις εισόδους και τις εξόδους της χώρας. Μετά τη δολοφονία ο 32χρονος επιβιβάστηκε σε ταξί, πήγε στο ξενοδοχείο στο Νέο Φάληρο, που είχε εντοπιστεί από τις Αρχές, και στη συνέχεια στο αεροδρόμιο, όπου συνελήφθη. Στο σπίτι που είχαν νοικιάσει οι έξι Τούρκοι στη Λούτσα υπήρχε κάμερα κι έτσι ταυτοποιήθηκε ο δράστης.

Πολιτικό άσυλο

Τόσο ο 32χρονος όσο και ο 28χρονος, που είχαν λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα ως πρόσφυγες, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία. Από την αστυνομική έρευνα δεν προέκυψε αν αυτοί έχουν πυροβολήσει τα θύματα ή συμμετείχαν με κάποιον άλλο ρόλο στο σχέδιο δολοφονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος είναι αυτός που τους έπεισε να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητο. Ηταν μέλος της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης στην οποία ανήκαν και τα θύματα, αλλά κάποια στιγμή -που δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς- τα παγίδευσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη δολοφονία των έξι Τούρκων στη Λούτσα οι τουρκικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δέκα ατόμων σε επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, με την υποψία ότι μέλη της οργάνωσης του μαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν, στην οποία ανήκαν οι έξι, ετοίμαζαν αντίποινα για τη δολοφονική ενέδρα στη Λούτσα.

«Καμία εγκληματική δραστηριότητα από δίκτυα διεθνή ή εγχώρια δεν μένει ανεξιχνίαστη» δήλωσε σε ανάρτησή του, μετά την εξιχνίαση της ομαδικής δολοφονίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος συνεχάρη το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαρκή αποτελεσματικότητά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρέθηκαν, Λούτσας,vrethikan, loutsas