«Βόμβες» από τον Σαλμά made in USA

«Βόμβες» από τον Σαλμά made in USA13.02.2018Πρόσωπα

Νέες «βόμβες» στην υπόθεση Novartis έσκασαν χθες, κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, που παρουσιάζει ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Εκεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου υποστήριξε πως υπήρξε ένας πρώην υπουργός, ο οποίος ζήτησε να υπαχθεί ως προστατευόμενος μάρτυρας στο FBI.

Σε σχετική επισήμανση του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Στέλιος Κούλογλου επιβεβαίωσε πως αναφέρεται στον Μάριο Σαλμά, ο οποίος να σημειώσουμε ότι είχε διατελέσει υφυπουργός το 2009, με υπουργό Υγείας τον Δ. Αβραμόπουλο, και αναπ. υπ. Υγείας με υπουργό τον Ανδρ. Λυκουρέντζο έως τον Ιούνιο του 2013. Τότε ο Αντ. Σαμαράς, στον ανασχηματισμό, τον απέπεμψε, όπως και τον Α. Λυκουρέντζο, και τοποθέτησε υπουργό Υγείας τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων παρενέβη τότε ο Μάριος Σαλμάς, ο οποίος διέψευσε ότι απευθύνθηκε στο FBI. Oπως είπε, δεν έχει έρθει ποτέ σε επαφή με το FBI ούτε έχει ποτέ συναντηθεί με στελέχη του. «Μου ζητήθηκε να πάω να καταθέσω τα στοιχεία, τα πορίσματά μου, όχι ως προστατευόμενος μάρτυρας, αλλά με μια διαδικασία που λέγεται μάρτυρας επιβεβαίωσης, όχι προστατευόμενος. Δέχτηκα τηλέφωνο από τον κ. Σαράκη, δικηγόρο των προστατευόμενων μαρτύρων, το 2015 με συνάντησε, όπως και οι εκπρόσωποι του αμερικανικού δικηγορικού γραφείου. Ηξεραν ότι ήμουν το κόκκινο πανί και πως με πολεμούσε η Novartis. Η πληροφορία που είχε ο κ. Σαράκης ήταν ότι ο Σαλμάς ήταν ο Νο 1 στόχος της Novartis» είπε.

Και ο κ. Σαλμάς συνέχισε τις αποκαλύψεις: «Ο μάρτυρας το δηλώνει αυτό και είναι δικαίωσή μου ότι πολεμήθηκα και με ρωτούν αν μπορώ να συνεισφέρω στην έρευνα που κάνει το δικηγορικό γραφείο. Δεν ενημέρωσα το κόμμα μου, γιατί δεν υπήρχε υπόθεση ακόμη. Δεν δέχθηκα να πάω στο τέλος στην Αμερική ως μάρτυρας επιβεβαίωσης (και όχι ως προστατευόμενος μάρτυρας) και αποφάσισα δέκα ημέρες πριν και να ενημερώσω την πατρίδα μου και τις Αρχές καταθέτοντας πορίσματα. Αν είχα αποφασίσει να πάω να καταθέσω στις ΗΠΑ, δεν θα ήξερε κανένας σήμερα» κατέληξε ο κ. Σαλμάς.

Με αφορμή όσα είπε ο πρώην υπουργός, το Μαξίμου σε ανακοίνωσή του τόνισε: «Ο κ. Σαλμάς κατέρριψε κάθε παραθεωρία για σκευωρία και κουκουλοφόρους μάρτυρες».

Keywords
Τυχαία Θέματα