Βεβήλωσαν εκκλησία, έψαχναν πάλι για λίρες

Βεβήλωσαν εκκλησία, έψαχναν πάλι για λίρες18.04.2019Ρεπορτάζ

«Τυφλωμένοι» από τη μανία τους να πλουτίσουν, οι επίδοξοι «χρυσοθήρες» δεν δίστασαν να βεβηλώσουν ακόμα και το ιερό μιας εκκλησίας, όπου πίστευαν ότι έχει θαφτεί θησαυρός

Στο στόχαστρο των θρασύτατων δραστών μπήκε η ιστορική εκκλησία της κοινότητας Αγία Μαρίνα στην Αμφίκλεια, η οποία σύμφωνα με τους θρύλους που διακινούνται από στόμα σε στόμα επί δεκαετίες κρύβει από κάτω θαμμένο θησαυρό.

Συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Τρίτης οι ιερόσυλοι παραβίασαν την πόρτα του Ναού της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Αγία

Μαρίνα και έσκαψαν μια τρύπα κάτω από το ιερό αναζητώντας τον θησαυρό από λίρες ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα, όπως είχαν πιστέψει ότι θα έβρισκαν.

Φυσικά τίποτε από αυτά δεν υπήρχε και αποχώρησαν αφήνοντας πίσω τους την τρύπα πίσω από την Αγία Τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, τη βεβήλωση διαπίστωσε ο εφημέριος όταν άνοιξε το ίδιο πρωί την εκκλησία και αμέσως ενημέρωσε την Αστυνομία. Σύμφωνα με τον ιερέα, οι θρασύτατοι ιερόσυλοι δεν άγγιξαν κάτι άλλο από την εκκλησία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα που χρυσοθήρες βάζουν στο στόχαστρό τους και καταστρέφουν εκκλησίες, πιστεύοντας τις ιστορίες για θησαυρούς που είναι θαμμένοι κάτω από παλιές εκκλησίες, όχι μόνο στη Φθιώτιδα αλλά και σε άλλες περιοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα