Βασίλειο ανομίας! Οι αναρχικοί επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα

Βασίλειο ανομίας! Οι αναρχικοί επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα15.05.2019Αστυνομικά

Ανενόχλητοι επιτέθηκαν με μολότοφ στο Α.Τ. Καισαριανής και έκαψαν Ι.Χ. δημοσιογράφου οι κουκουλοφόροι

Από θαύμα σώθηκε χθες τα ξημερώματα ο αστυνομικός που εκτελούσε χρέη σκοπού στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής, καθώς ομάδα περίπου 15 ατόμων εκτόξευσε 10 βόμβες μολότοφ και τέσσερα γκαζάκια προς τον ίδιο και το κτίριο όπου στεγάζεται το Τμήμα. Η φονική αυτή επίθεση, που αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πως τα αστυνομικά τμήματα της χώρας είναι ανοχύρωτα στις ορέξεις αναρχικών ομάδων, κουκουλοφόρων

και πάσης φύσεως «οργισμένων πολιτών», είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του αστυνομικού στο κεφάλι και στα χέρια, καθώς και την πρόκληση σοβαρών υλικών ζημιών σε δύο οχήματα.

Οι μαινόμενοι δράστες, αφού μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης τη γύρω περιοχή, διέφυγαν σε κοντινά στενά και η Αστυνομία προσήγαγε πέντε άτομα, τα οποία στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα. Λίγη ώρα πριν από την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του αστυνομικού, άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο της γνωστής αστυνομικής συντάκτριας Μίνας Καραμήτρου, που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι της, στην περιοχή του Παπάγου, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Κύκλοι της Αστυνομίας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτές οι δύο επιθέσεις να συνδέονται άμεσα με το μπαράζ επιθέσεων τις τελευταίες ημέρες από αντιεξουσιαστικές ομάδες, εξαιτίας της μη χορήγησης άδειας στον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια εκτελεστή της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα. Για τον λόγο αυτόν, οι επιτελείς της Αστυνομίας έχουν δώσει εντολές για αυξημένη επαγρύπνηση των Αρχών, καθώς δεν μπορούν να προβλέψουν με σιγουριά ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα εκδηλωθεί ακόμα μία τρομοκρατική ενέργεια.

«Φωνάζουμε ότι διψούν για αίμα αστυνομικού. Θέλουμε όλα τα κόμματα να σταθούν δίπλα μας και όχι να μας χρησιμοποιούν προεκλογικά» ανέφερε ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. Στράτος Μαυροειδάκος, με αφορμή το χθεσινό περιστατικό εναντίον του φρουρού συναδέλφου του. Επίσης, επεσήμανε τις μεγάλες ελλείψεις στη στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων, τονίζοντας πως την ώρα της επίθεσης στην Καισαριανή υπήρχαν μόνο δύο άτομα στο τμήμα. Σημειώνεται πως χθες το απόγευμα έγινε πορεία αλληλεγγύης για τον Δ. Κουφοντίνα. Μετά την ολοκλήρωσή της σημειώθηκαν επεισόδια στα Εξάρχεια όταν μια ομάδα που συμμετείχε στην πορεία επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ σε διμοιρίες των ΜΑΤ στην οδό Χ. Τρικούπη με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών.

Αντιδράσεις

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολίασε την καταδρομική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα και την πυρπόληση του αυτοκινήτου της δημοσιογράφου, εξαπολύοντας παράλληλα τα βέλη του στην κυβέρνηση. Οπως είπε, το περιθώριο έχει ξεκινήσει κανονικό πόλεμο εναντίον της οργανωμένης Πολιτείας και ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να μείνει θεατής.

«Τα έκτροπα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες από υποστηρικτές του αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη Κουφοντίνα δεν είναι παρά η φυσιολογική κατάληξη της πολιτικής “στοργής” που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε ανθρώπους οι οποίοι ανοιχτά και διαρκώς απειλούν τη δημόσια ασφάλεια και, τελικά, τη δημοκρατία. Ως εκ τούτου, την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στο εξής θα την έχουν όχι μόνο το υπουργικό δίδυμο του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά ο ίδιος ο κ. Τσίπρας».

Από την πλευρά της, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη αρκέστηκε να σχολιάσει μέσω twitter μόνο την επίθεση σε βάρος της Μίνας Καραμήτρου.

Πυρπόλησαν το αυτοκίνητο της Μίνας Καραμήτρου

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης το αυτοκίνητο της αστυνομικής συντάκτριας Μίνας Καραμήτρου στην περιοχή του Παπάγου, λίγη ώρα πριν την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Καισαριανής. Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι οι δύο επιθέσεις συνδέονται μεταξύ τους και ενδεχομένως σχετίζονται και με την πίεση που ασκούν οι αναρχικοί για να δοθεί άδεια στον «φαρμακοχέρη» της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης ολιγομελής ομάδα, αγνώστων στοιχείων, έφτασε μπροστά από το σπίτι της δημοσιογράφου Μίνας Καραμήτρου στου Παπάγου και πυρπόλησε το αυτοκίνητό της, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο χώρο της κατοικίας. Η Μίνα Καραμήτρου, σχολιάζοντας το περιστατικό, ανέφερε: «Είναι γελασμένοι, αν νομίζουν ότι θα φοβίσουν ή θα αλλάξουν τον τρόπο που δουλεύουν οι δημοσιογράφοι». Η καταδίκη της επίθεσης κατά της δημοσιογράφου ήταν ομόθυμη από τον πολιτικό κόσμο. Η κυβέρνηση μέσω της Ολγας Γεροβασίλη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου, η Νέα Δημοκρατία αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ καταδίκασαν την εμπρηστική επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα