Βαριά ήττα για τον Αλέξη Τσίπρα! «Αλέξη, δεν είσαι Ανδρέας»

Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ υπέδειξαν στη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση στον Αλ. Τσίπρα ότι οι συμπεριφορές «τύπου Ανδρέα Παπανδρέου» είναι ιστορικά απολιθώματα μιας άλλης εποχής.

Πρόκειται για ένα ευθύ «στραπατσάρισμα» και πλήγμα γοήτρου που φανερώνει τις δυσκολίες του κ. Τσίπρα να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ

σε προεδρικό κόμμα, όπου θα ισχύει
η αρχή τού ενός. Οι αντιστάσεις είναι ισχυρές, καθώς, σύμφωνα με όσα έλεγαν στη «δημοκρατία» κορυφαία στελέχη, «το απαιτητικό κοινό της Αριστεράς» θεωρεί ότι κατασταλτικές μέθοδοι βρίσκονται «εκτός πολιτικής συζήτησης».

Στην εξαντλητική συζήτηση που προηγήθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, γραμματέας του κόμματος, και Ολγα Γεροβασίλη, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, να επιφορτιστούν το καθήκον να καλούν σε εξηγήσεις όποια στελέχη θεωρείται ότι «φαλτσάρουν» και βρίσκονται εκτός γραμμής. Στην απόλυτη ευχέρειά τους, μάλιστα, τίθεται και η εισήγηση για την επιβολή κυρώσεων υπό την αίρεση της έγκρισής τους από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο γραμματείς διατηρούσαν και προηγουμένως καταστατικά πειθαρχικές αρμοδιότητες. Οσον αφορά τη σοβούσα διένεξή του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ήπια στον πρώην υπουργό Οικονομικών ότι έπραξε λάθος που δημοσιοποίησε μέσω κοινωνικών δικτύων την άποψή του, ότι είναι λάθος να χαρακτηρίζουμε «πολιτικό απατεώνα» τον αντίπαλο, και αξίωσε όποιες διαφωνίες υπάρχουν να τίθενται στα συλλογικά όργανα. Στο τελικό κείμενο της απόφασης επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Η φθορά της κυβέρνησης, η διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια και οι κοινωνικοί αγώνες που αναπτύσσονται αποτελούν επιπρόσθετους λόγους για να διαφυλάξουμε την ενιαία έκφραση και υποστήριξη των συλλογικών μας αποφάσεων. Οι κοινοί κανόνες και οι σαφείς διαδικασίες αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις προς αυτόν τον σκοπό. Αυτό το πλαίσιο που ορίζουν οι συλλογικές μας αποφάσεις πρέπει να τηρείται από όλους/ες, ενώ τη σχετική ευθύνη για την εφαρμογή των σχετικών κανόνων αναλαμβάνουν ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Keywords
Τυχαία Θέματα