Βαράει διάλυση η Χ.Α.!

Βαράει διάλυση η Χ.Α.!15.07.2019Άρθρα

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Λαγός, πήρε μαζί του άλλους 14. Μιχαλολιάκος: Δόλια και υστερόβουλη αποχώρηση

Yπό διάλυση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή μετά την αποτυχία εισόδου στη Βουλή, καθώς ο μοναδικός εν ενεργεία ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από το κόμμα

του Νίκου Μιχαλολιάκου, δηλώνοντας παράλληλα ότι τον ακολουθούν κι άλλοι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή έρχεται τη στιγμή που η δίκη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στην τελική ευθεία με τις απολογίες των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο Γιάννης Λαγός. Σε δηλώσεις του o Γιάννης Λαγός τόνισε ότι η ανεξαρτητοποίησή του δεν οφείλεται σε κάποια κόντρα με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, εντούτοις αφήνει αιχμές κατά του Νίκου Μιχαλολιάκου, καθώς υποστηρίζει ότι στην απόφασή του αυτή οδηγήθηκε επειδή τον τελευταίο καιρό «κάνουμε λάθος πολιτικές κινήσεις, πράγματα με τα οποία εγώ τουλάχιστον δεν συμφωνώ».

Ο Γιάννης Λαγός στη δήλωση ανεξαρτητοποίησής του κάνει αναφορές στην εν εξελίξει δίκη υποστηρίζοντας ότι «η Χρυσή Αυγή δεν ήταν ούτε πρόκειται να υπάρξει εγκληματική οργάνωση» και επισημαίνει με νόημα: «Ισως κάποια στιγμή να μας φόβισαν οι διώξεις, τα κυνηγητά και τα συναφή. Εγώ προσωπικά όμως δεν έχω φοβηθεί και δεν έχω σκοπό να σκύψω το κεφάλι σε αυτό το σύστημα το διεφθαρμένο που μας έχει κυνηγήσει».

Ποιοι έφυγαν

Μάλιστα, ανακοινώνοντας «ενδεικτικά» 14 ονόματα στελεχών της Χρυσής Αυγής που αποχωρούν μαζί του, ο κ. Λαγός σημειώνει: «Δεν θα φοβηθούμε, δεν θα υποκύψουμε και δεν θα γονατίσουμε μπροστά σε οποιαδήποτε πίεση».

Τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που ακολουθούν τον κ. Λαγό είναι οι τρεις πρώην βουλευτές του κόμματος Γιώργος Γερμενής, Νίκος Κούζηλος και Παναγιώτης Ηλιόπουλος (ο οποίος μίλησε για τη δημιουργία νέου κόμματος), καθώς και οι Σωτηρία Βλάχου, Κόνι Κρυσταλλίδου, Ιάκωβος Γεωργακάκης, Γιάννης Ζωγράφος, Μάκης Τουμάσης, Γιώργος Λουκάκος, Χρήστος Αθανασάκος, Νίκος Κρέσπης, Γεωργία Τσουρνακάκη, Θανάσης Μπεκρής και Λευτέρης Αλατζάς.

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς απάντησε η Χρυσή Αυγή μιλώντας για «δόλια και υστερόβουλη» αποχώρηση, καλώντας τον Γιάννη Λαγό να παραδώσει την έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς αυτή ανήκει στη Χρυσή Αυγή, όπως αναφέρει το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα