Τσίπρας - Φώφη στη...σύναξη της Κηφισιάς

Τσίπρας - Φώφη στη...σύναξη της Κηφισιάς19.01.2019Παρασκήνιο

Το μισό υπουργικό και το παλιό ΠΑΣΟΚ στο σπίτι του Αντ. Λιβάνη για την ονομαστική εορτή του

Κοινή συνεδρίαση των μελών του υπουργικού συμβουλίου επί Ανδρέα Παπανδρέου με το... τωρινό του Αλέξη Τσίπρα θύμισε εν πολλοίς η προχθεσινή

γιορτινή σύναξη στο σπίτι του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Λιβάνη.

Απαντες, με πρώτους τους Αλέξη Τσίπρα και Φώφη Γεννηματά, πήγαν για να ευχηθούν στον 93χρονο, άλλοτε στενό συνεργάτη του Ανδρέα επί τη ονομαστική εορτή του, εντείνοντας την ήδη καυτή πολιτική φιλολογία των ημερών, που θέλει το ΚΙΝ.ΑΛ. να βρίσκεται σε βαριά εσωστρέφεια και τον ΣΥΡΙΖΑ να καραδοκεί για να επωφεληθεί.

Ο πρωθυπουργός και η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. δεν είπαν πολλά όταν συναντήθηκαν και περιορίστηκαν σε έναν τυπικό χαιρετισμό, ωστόσο το γενικότερο κλίμα ανάμεσα σε συριζαίους και πασόκους ήταν ιδιαίτερα θερμό.

Οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Εφη Αχτσιόγλου, Χρήστος Σπίρτζης, Μαριζίλα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Δραγασάκης, Νίκος Παππάς, Γιώργος Κατρούγκαλος, Μάρκος Μπόλαρης, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος βρέθηκαν στην κατοικία του Αντώνη Λιβάνη στην Κηφισιά. Ο κ. Παπαγγελόπουλος, μάλιστα, δέχτηκε πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθειά του να πέσει άπλετο φως σε σκοτεινές υποθέσεις που ταλαιπώρησαν τον δημόσιο βίο.

«Συγχαρητήρια, Δημήτρη, συνέχισε τον αγώνα κατά της διαπλοκής» ήταν η προτροπή που ακούστηκε από παρισταμένους, μεταξύ αυτών και πρόσωπα του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, προς τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Εκτός της Φώφης Γεννηματά, στην Κηφισιά ήταν, επίσης, οι Κώστας Λαλιώτης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Θανάσης Τσούρας, Νίκος Σηφουνάκης, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Κίμωνας Κουλούρης και πολλοί άλλοι. Το «παρών» έδωσε, βεβαίως, και ο γιος του Αντώνη Λιβάνη, Ηλίας, εκδότης της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Νέα Σελίδα» και πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Οπως ήταν αναμενόμενο, η σύναξη της Κηφισιάς σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, αναγκάζοντας τον εκπρόσωπο του ΚΙΝ.ΑΛ. να τοποθετηθεί. «Η πρεμούρα του ΣΥΡΙΖΑ για την ονομαστική γιορτή του Αντώνη Λιβάνη, τον οποίο τιμούμε και σεβόμαστε, είναι ο ορισμός της λαϊκής παροιμίας “Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται’’» σχολίασε αιχμηρά στο twitter ο Παύλος Χρηστίδης, για να καταλήξει: «Θα μείνουν με την όρεξη».

Keywords
Τυχαία Θέματα