Ελεύθερος ο αστυνομικός που έσωσε την 82χρονη

Ελεύθερος ο αστυνομικός που έσωσε την 82χρονη19.01.2019Αστυνομικά

Δεν του ασκήθηκε ποινική δίωξη

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών θα βρεθεί ο αστυνομικός που φέρεται ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα 42χρονο Ρομά στην Κάτω Κηφισιά. Ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος, καθώς ο εισαγγελέας δεν άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του, ενώ έδωσε εντολή να επιστραφεί η δικογραφία στην Αστυνομία για τη διενέργεια περαιτέρω έρευνας, ώστε να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του 42χρονου.

Σε αυτό το πλαίσιο θα διενεργηθεί με διαταγή του εισαγγελέα Ενορκη Διοικητική

Εξέταση, προκειμένου να πέσει φως στις συνθήκες του περιστατικού που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 42χρονου.

Για εκφοβισμό

Ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι δεν πυροβόλησε απευθείας το θύμα και έγινε συμπλοκή μεταξύ του ιδίου και των δύο ατόμων. Στην κατάθεσή του ανέφερε ακόμα ότι θέλησε να πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό, επειδή είδε τους δύο άνδρες να μπαίνουν σε ένα αυτοκίνητο με μια 82χρονη γυναίκα και νόμισε ότι συμβαίνει κάτι περίεργο.

Ετσι, ζήτησε να κάνει έλεγχο, τον οποίο οι δύο άνδρες αρνήθηκαν, και τότε είδε τον οδηγό να βγάζει όπλο, οπότε ακολούθησε συμπλοκή.

Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος Ρομά που ήταν στο επεισόδιο. Πρόκειται για έναν 45χρονο, ο οποίος έχει απασχολήσει τις Αρχές για απάτες.

Σημειώνεται ότι ο 36χρονος ήταν σεσημασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά τη διάρκεια οικογενειακού επεισοδίου, το 2009, στο Ζεφύρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα