Τριών ταχυτήτων τα πρόστιμα του νέου ΚΟΚ

Τριών ταχυτήτων τα πρόστιμα του νέου ΚΟΚ23.03.2018Άρθρα

Με τις ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. πέρασε το νομοσχέδιο

Τα εισοδηματικά όρια για την ενεργοποίηση των προσαυξήσεων των προστίμων που θα επιβάλλονται στους παραβάτες του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) διευκρινίστηκαν χθες με νομοθετική ρύθμιση του Χρήστου Σπίρτζη στο σχετικό νομοσχέδιο.

Οπως εξήγησε ο υπουργός Μεταφορών, για όσους έχουν εισοδήματα έως 50.000 ευρώ δεν θα υπάρχει καμία προσαύξηση στα νέα πρόστιμα, που θα είναι μάλιστα μειωμένα κατά 50% (εξαιρούνται ορισμένες σοβαρές παραβάσεις, όπως παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, υπέρβαση ορίου αλκοόλ κ.ά.).

Οσοι έχουν εισόδημα από 50.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ θα καταβάλλουν διπλάσια πρόστιμα, ενώ όσοι έχουν εισοδήματα από 100.000 ευρώ και πάνω θα καλούνται να καταβάλλουν τριπλάσια πρόστιμα. Απαντώντας στις επισημάνσεις της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε πως δεν υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας, καθώς στο νομοσχέδιο καθορίζονται τα όρια για τα εισοδηματικά κριτήρια, κάτι που έθετε ως προϋπόθεση η υπηρεσία, που ξεκαθάριζε ότι αυτά έπρεπε να καθορίζονται είτε από τον νόμο είτε με Προεδρικό Διάταγμα και όχι με υπουργική απόφαση.

Να σημειωθεί πως το νομοσχέδιο, που, εκτός του νέου ΚΟΚ, περιλάμβανε και τις επίμαχες διατάξεις για τις εταιρίες διαμεσολάβησης μεταφορικού έργου, τύπου Taxibeat και Uber, ψηφίστηκε τελικά μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ., αφού Ν.Δ., Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι καταψήφισαν, ενώ Χ.Α., ΚΚΕ και Ενωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ονομαστική ψηφοφορία στα άρθρα σχετικά με την Taxibeat και την Uber, με τη Ν.Δ., όπως αναμενόταν, να καταψηφίζει τις σχετικές διατάξεις. Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μάλιστα, ο υπουργός Μεταφορών χαρακτήρισε τους βουλευτές της Ν.Δ. και της ΔΗ.ΣΥ. «όψιμους ubero-μάχους».

Eν τω μεταξύ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων πήρε θέση στηρίζοντας τον Θύμιο Λυμπερόπουλο του ΣΑΤΑ και καταγγέλλοντας, εμμέσως πλην σαφώς, τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του στο ζήτημα των δύο εταιριών. «Στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει την κόντρα της με τον Θύμιο Λυμπερόπουλο η ηγεσία της Ν.Δ. δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει την αγωνία και την ελπίδα περίπου 70.000 ανθρώπων που ζουν από το ταξί» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της.

Κατερίνα Κανάκη

Keywords