Το τελευταίο «χειροκρότημα» στον Λαυρέντη

Το τελευταίο «χειροκρότημα» στον Λαυρέντη12.09.2019Πρόσωπα

H έγνοια του ήταν να μεγαλώσει τη μονάκριβη κόρη του, είπε ο γιατρός του

Το τελευταίο «χειροκρότημα» απηύθυναν χθες συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και θαυμαστές στον τραγουδιστή Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος «χάθηκε» ξαφνικά, προδομένος από την καρδιά του, στα 63 του χρόνια, βυθίζοντας στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο και χιλιάδες θαυμαστές του. 

Στο κοιμητήριο του Ζωγράφου βρέθηκαν κοντά στη γυναίκα του Ελένη και τη μοναχοκόρη του Μαρία-Κλάρα για να αποχαιρετήσουν τον καλλιτέχνη, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, ο Γιώργος και η Αννα Νταλάρα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Ελένη Ράντου, ο Γιάννης Κότσιρας, η Βάσια Τριφύλλη καθώς και πλήθος πολιτικών.

Οι επικήδειοι λόγοι

Το βαρύ καθήκον των επικηδείων για τον άνθρωπο που γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του έπεσε στους ώμους του Νίκου Πορτοκάλογλου και του Διονύση Τσακνή, ενώ μίλησε και ο γιατρός του Σωτήρης Πράπας.

«Χθες το βράδυ, αντί να τραγουδάμε στο Ηρώδειο, έπρεπε να καθίσω να γράψω αυτό τον αποχαιρετιστήριο λόγο. Μπήκες την πρώτη μέρα, θυμάμαι, στο στούντιο φουριόζος, αλλά μετά έσκασες ένα μεγάλο χαμόγελο και κατάλαβα ότι έχω να κάνω με έναν χρυσό άνθρωπο. Σαν κεραυνός έπεσε στα κεφάλια μας το τραγικό νέο και θρηνούμε όλοι τον δικό μας άνθρωπο. Μοιραστήκαμε τα πάντα σαν αδέρφια, η τελευταία μας συναυλία ήταν την Παρασκευή και μου είπε: “Τι άλλο θέλουμε, Νικολάκη μου; Δεν μας βαρέθηκε τόσα χρόνια ο κόσμος, έρχονται κι ακούν τα τραγουδάκια μας”. Έφυγε χαρούμενος. Καλό σου ταξίδι, φίλε μου» είπε με τρεμάμενη φωνή ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

«Θα μου λείψεις, σε αγαπάω Λάρι» είπε ο Διονύσης Τσακνής, ενώ ο κ. Πράπας περιέγραψε την αντίδραση του εκλιπόντος όταν διαπιστώθηκαν τα προβλήματα με την καρδιά του και πως η κόρη του έγινε το κίνητρό του για να γίνει ο πιο πειθαρχημένος ασθενής.

«Όταν δημιουργήθηκαν τα προβλήματα με την καρδιά του, μου έλεγε ότι δεν φοβάται τίποτα. Η κόρη του ήταν τότε τεσσάρων ετών κι έλεγε “έχω μια κόρη που πρέπει να μεγαλώσω”. Ηταν ο πιο πειθαρχημένος ασθενής. Δυστυχώς αυτή τη φορά έπαθε ανακοπή. Καλό ταξίδι».

Keywords
Τυχαία Θέματα