Το σκάναδαλο Μαρινόπουλου έχει «ψαχνό»

Το σκάναδαλο Μαρινόπουλου έχει «ψαχνό»13.06.2018Παρασκήνιο

Οι αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» στη Βουλή και τα «ήξεις αφήξεις» του Πιτσιόρλα

Ενταση επικράτησε προχθές στην Ολομέλεια της Βουλής, στη διάρκεια της συζήτησης για την αναμόρφωση του δικαίου των ανωνύμων εταιριών (Α.Ε.), με αφορμή την αποκαλυπτική έρευνα της «δημοκρατίας» για τον όμιλο Μαρινόπουλου.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής

Ιωάννης Σαχινίδης, στην ομιλία του, ανέφερε αναλυτικά πολλές από τις πτυχές της έρευνάς μας και ζήτησε διευκρινίσεις και ενημέρωση για το θέμα από τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα. Συγκεκριμένα, ο κ. Σαχινίδης αναφέρθηκε στο πλέγμα εταιριών που διατηρεί η οικογένεια Μαρινόπουλου στο εξωτερικό και στα τεράστια κεφάλαια που έχουν διακινηθεί μέσω αυτών των εταιριών. Αναφέρθηκε ακόμη στην εταιρία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΦΕ - ΑΕΕ, η οποία έχει στην κατοχή της τη γνωστή αλυσίδα καφέ Starbucks.

Oπως είχαμε αποκαλύψει, στελέχη αυτής της εταιρίας είχαν επισημάνει σε αλληλογραφία τους την απόφαση να χρησιμοποιηθεί η δύναμη του ομίλου Μαρινόπουλου σε «πολιτικό και μιντιακό επίπεδο», για να αποφευχθεί φορολογικό πρόστιμο που είχε επιβληθεί στη ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΦΕ - ΑΕΕ.

Τέλος, ο κ. Σαχινίδης αναφέρθηκε στο τελευταίο ρεπορτάζ μας, στο οποίο αποκαλύψαμε ότι η Μαρινόπουλος Α.Ε. -έκανε αίτηση υπαγωγής στον Πτωχευτικό Κώδικα τον Ιούνιο του 2016 και οδήγησε πολλούς από τους πιστωτές της στο χείλος του γκρεμού, ενώ αρκετά από τα βάρη της μεταφέρθηκαν με το σχέδιο διάσωσης στον Σκλαβενίτη- έχει καταφέρει σήμερα όχι μόνο να αποκτήσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, όχι μόνο να ανοίξει λογαριασμό σε μη συστημική τράπεζα, αλλά και να ετοιμάζεται να εισπράξει 8.000.000 ευρώ επιστροφή από την Εφορία από παράβολα και προκαταβολές προστίμων.

Ο κ. Πιτσιόρλας απάντησε στα ερωτήματα, λέγοντας μόνο ότι έχει γίνει έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και δεν μπόρεσε να επιβεβαιωθεί κανένα από τα στοιχεία του δημοσιεύματος.

Ωστόσο, δεν απάντησε ούτε ποιες πτυχές του θέματος ερευνήθηκαν ούτε ποιες υπηρεσίες διενήργησαν τον έλεγχο. «Από την Εισαγγελία Διαφθοράς; Από φορείς του υπουργείου Οικονομίας;» αναρωτήθηκε ο κ. Σαχινίδης.
Εμείς συνεχίζουμε την έρευνά μας και σύντομα θα δημοσιοποιήσουμε τα στοιχεία που όχι μόνο δικαιώνουν το ρεπορτάζ μας, αλλά και φωτίζουν ακόμη περισσότερο αυτήν τη σκανδαλώδη ιστορία.

Ισως τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες να μπορέσουν να κινηθούν πιο στοχευμένα και να αποδώσει τελικά η έρευνά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαρινόπουλου,marinopoulou