Το σχέδιο εγκατάστασης Παλαιστινίων στην Ελλάδα

Τα WikiLeaks αποκάλυψαν απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Πληροφοριών του Ισραήλ που αναφέρεται στο σχέδιο εκτοπισμού των 2.300.000 Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας και τη μόνιμη μετεγκατάσταση του πληθυσμού στην περιοχή Σινά της Αιγύπτου.

Αυτό το έγγραφο μέχρι στιγμής επιβεβαιώνεται, τουλάχιστον

σε όσα αναφέρει για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από την πλευρά του κράτους του Ισραήλ για τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων και την υποχρέωσή τους να μετακινηθούν σε άλλη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αίγυπτος και η Ιορδανία έχουν ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να συναινέσουν σε μια τέτοια εξέλιξη. Δεν θα δεχθούν Παλαιστινίους από τη Λωρίδα της Γάζας στα εδάφη τους. Το ίδιο έχουν διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση κυβερνητικά κλιμάκια και άλλων αραβικών χωρών.

Ωστόσο, στο έγγραφο αυτό εμπλέκεται και η Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται να οδηγηθούν οι ΗΠΑ στη στήριξη αυτής της κίνησης, ώστε στο τέλος να συμφωνήσουν δυτικές χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και ο Καναδάς, να δεχθούν Παλαιστίνιους πρόσφυγες στα εδάφη τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε πρόσφατα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Επίσης, σίγουρα έχει υπόψη του και τη διαρροή του εγγράφου του υπουργείου Πληροφοριών του Ισραήλ με το σχέδιο εκτοπισμού των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας.

Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να ενημερώσει τον ελληνικό λαό αν έχει συζητήσει αυτό το θέμα; Για ποιο λόγο άλλες χώρες έχουν πάρει επίσημη, αρνητική θέση για το ζήτημα ενώ η ελληνική τηρεί σιγήν ιχθύος; Μήπως έχει ήδη συναφθεί κάποια συμφωνία με το Ισραήλ για την εγκατάσταση Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας στη χώρα μας; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει δικαίωμα να χειρίζεται τέτοια θέματα… μονομερώς, θέτοντας σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να συζητήσει και αυτό το θέμα στη Βουλή και να εξηγήσει στις πολιτικές δυνάμεις και στην κοινή γνώμη ποιες θα είναι οι κινήσεις της το ερχόμενο χρονικό διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα