Το Ποτάμι δεν γυρίζει πίσω για τον Σταύρο...

Το Ποτάμι δεν γυρίζει πίσω για τον Σταύρο...29.05.2019Πρόσωπα

Η Ν.Δ. πήρε την μπουκιά από το στόμα του Βαρουφάκη. Προσπέρασε (;) με... αντεπίθεση ο Ζαγοράκης τον Αμυρά

Σε θρίλερ που διήρκεσε δύο 24ωρα εξελίχτηκε η εκλογή ευρωβουλευτή από το κόμμα ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, έδρα την οποία τελικά έχασε και την κέρδισε η Ν.Δ. Μέχρι και χθες το βράδυ ωστόσο εξελισσόταν ένα άλλο θρίλερ, αυτό του αν την έδρα εκ μέρους της Ν.Δ. θα την καταλάβει τελικά ο Θοδωρής Ζαγοράκης ή ο Γιώργος Αμυράς.

Με την ενσωμάτωση των σταυρών να βρίσκεται στο 61,38% της Επικρατείας

χθες το βράδυ, η όγδοη έδρα που λαμβάνει η Νέα Δημοκρατία εμφανιζόταν να πηγαίνει στον Θοδωρή Ζαγοράκη.

Εναλλαγές

Η κατάκτηση της έδρας είχε πολλές εναλλαγές. Στην αρχή προηγούνταν ο Γιώργος Αμυράς και στη συνέχεια, με την εισαγωγή της πλειονότητας των εκλογικών τμημάτων στο σύστημα, ο Θ. Ζαγοράκης άρχισε να μειώνει τη διαφορά του με τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και να παίρνει βραχεία κεφαλή. Επειδή η διαφορά ψήφων ήταν πολύ μικρή, έως ότου ολοκληρωνόταν η καταμέτρηση των σταυρών στο σύνολο των 22.675 τμημάτων δεν ήταν ακόμα σίγουρο ποιος τελικά θα εκλεγεί.

Το βέβαιο ήταν ότι, βάσει των επίσημων αποτελεσμάτων του υπουργείου Εσωτερικών, με καταμετρημένο το 98,34% των έγκυρων ψηφοδελτίων το ποσοστό που συγκέντρωσε το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη έπεσε στο 2,99%, κάτω δηλαδή από το «κατώφλι» εκλογής ευρωβουλευτή.

Ο κ. Βαρουφάκης για την απώλεια της έδρας στην Ευρωβουλή δήλωσε ότι «τίποτα δεν έχασε το ΜέΡΑ25» και προανήγγειλε προγραμματική σύγκληση προοδευτικών πολιτών, εν όψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών. Για το θέμα αυτό παραχωρεί σήμερα συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΑ.

Με τα νεότερα αυτά δεδομένα, η Ν.Δ. κερδίζει οχτώ έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ έξι, από δύο έδρες ΚΙΝ.ΑΛ., ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, ενώ μία έδρα έχει εξασφαλίσει η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα