Το επικίνδυνο παιχνίδι των καρναβαλιστών

Το επικίνδυνο παιχνίδι των καρναβαλιστών03.03.2020Ρεπορτάζ

Αγνόησαν την απόφαση του υπουργείου Υγείας για ματαίωση εκδηλώσεων λόγω κορονοϊού και παρέλασαν στην Πάτρα, στο Ρέθυμνο και στην Κοζάνη

Επικίνδυνη ανευθυνότητα για τη δημόσια υγεία, την τάξη και την ασφάλεια της χώρας και της κοινωνίας συνιστά η παρακινδυνευμένη, αψυχολόγητη και στο κάτω κάτω της γραφής απαράδεκτη στάση καρναβαλιστών να αγνοήσουν την απόφαση του υπουργείου Υγείας και να παρελάσουν στην Πάτρα,

στο Ρέθυμνο και στην Κοζάνη

Την ώρα που οι υγειονομικές Αρχές προσπαθούν να θωρακίσουν τη χώρα από την εξάπλωση του επικίνδυνου κορονοϊού, χιλιάδες Πατρινοί ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης, θεωρώντας «μαγκιά» και εξυπνάδα να μην υπακούσουν στα μέτρα. Την επικίνδυνα ανεύθυνη στάση αυτών των ανθρώπων στηλίτευσε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο Imperial College Ηλίας Μόσιαλος.

Σε ανάρτησή του στο facebook χαρακτήρισε την απόφασή τους μέγιστη ανευθυνότητα και τόνισε: «Αυτά που έγιναν στην Πάτρα, ενάντια στις οδηγίες του υπουργείου Υγείας, είναι παράδειγμα μεγίστης ανευθυνότητας. Μου είπαν ότι σε πόλη της βόρειας Ελλάδας έκαναν εκδήλωση για το καρναβάλι σε κλειστό χώρο για να αποφύγουν έτσι την απαγόρευση. Ο,τι το χειρότερο: να έχουμε συγχρωτισμό πολλών ατόμων σε κλειστό χώρο. Ανησυχώ με την επιπολαιότητα μερικών συμπατριωτών μας. Στο χέρι μας είναι να περιορίσουμε τη διάδοση. Δεν είναι μαγκιά να παίζουμε με τις ζωές των ηλικιωμένων, των καρκινοπαθών και όσων έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Είναι η απόλυτη ανευθυνότητα και γαϊδουριά».

Παρά τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων από τον Δήμο Πατρέων, εξαιτίας του κινδύνου περαιτέρω διάδοσης του κορονοϊού, περισσότεροι από 8.000 Πατρινοί καρναβαλιστές παρέλασαν στους δρόμους της πόλης. Την παρέλαση παρακολούθησαν, σύμφωνα με το patristimes, και περίπου 4.000 θεατές, οι οποίοι βρέθηκαν στο κέντρο της Πάτρας και χειροκρότησαν τους καρναβαλιστές.

Ανευθυνότητα

Ανάλογη ανευθυνότητα έδειξαν και οι κάτοικοι της Κοζάνης, οι οποίοι, κόντρα στις συστάσεις για τον κορoνοϊό, έστησαν γλέντι για το καρναβάλι στο κέντρο της πόλης. Το ραντεβού ήταν για τις 13.00, όπου άναψε ο φανός της πλατείας και οι άνθρωποι των φανών ξεκίνησαν τα γνωστά αποκριάτικα κοζανίτικα τραγούδια αλλά και τους χορούς, με τη συνοδεία των χάλκινων οργάνων.

Ξεροκέφαλοι και οι Ρεθυμνιώτες. Τι κι αν η Πολιτεία ακύρωσε το ρεθυμνιώτικο καρναβάλι. Εκατοντάδες πολίτες ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και παρέλασαν φορώντας τις αποκριάτικες στολές τους, αδιαφορώντας για τις οδηγίες της Πολιτείας. Βέβαια, σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο περιστατικό της νόσου, αυτοί οι ίδιοι θα έσπευδαν να φωνάζουν κατά του ανεύθυνου, απροετοίμαστου και ανοργάνωτου κράτους και συστήματος υγείας, παραβλέποντας και τις δικές τους αβλεψίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα