Η Ελλάδα δέχεται επίθεση!

Η Ελλάδα δέχεται επίθεση!03.03.2020Άρθρα

Ο τυχοδιώκτης Ερντογάν με όπλο χιλιάδες μετανάστες προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποσταθεροποιήσει τη χώρα

Η Θέση μας: Τα παραμύθια κατέρρευσαν!

Εδώ και πέντε ημέρες η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια ολομέτωπη, πολεμικού χαρακτήρα, επίθεση από την Τουρκία που εκδηλώνεται συστηματικά σε ολόκληρο το εύρος της εθνικής περιμέτρου. Στον Εβρο συνωστίζονται χιλιάδες επίδοξοι εισβολείς,

μέλη του ISIS και πρώην έγκλειστοι των τουρκικών φυλακών, οι οποίοι με τη βοήθεια της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, η οποία τους ενισχύει με χημικά και δακρυγόνα που εκτοξεύουν εναντίον των Ελλήνων αστυνομικών, επιτίθενται κατά κύματα πάνω στον φράχτη και αναζητούν περάσματα με στόχο να παραβιάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος. 

Την ίδια ώρα, στο ανατολικό Αιγαίο λέμβοι γεμάτες αλλοδαπούς επιχειρούν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα με τη συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, ασκώντας μια συμμετρική πίεση που αποσκοπεί, όπως καθίσταται πλέον φανερό, στην πλήρη αποσταθεροποίηση της χώρας.

Είναι πρόδηλο ότι αυτό που συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας το τελευταίο διάστημα δεν αφορά μερικές χιλιάδες μετανάστες που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Ούτε βεβαίως το θέμα σχετίζεται με μερικές εκατοντάδες γυναικόπαιδα που χρησιμοποιούνται «εργαλειακά» από τον τυχοδιώκτη Ερντογάν σαν όχημα ενός ψευδεπίγραφου και παραπλανητικού ανθρωπισμού χωρίς αντίκρισμα.

Απειλή

Η Ελλάδα δέχεται χωρίς περιστροφές μια ευθεία και απροκάλυπτη πολεμική απειλή από το ισλαμοφασιστικό καθεστώς Ερντογάν, το οποίο επιχειρεί να πνίξει τη Θράκη και τα ελληνικά νησιά ενθαρρύνοντας συνθήκες μαζικής εισβολής με σκοπό να βυθίσει την Ελλάδα στη δίνη ανεξέλεγκτων καταστάσεων και να πλήξει ανεπανόρθωτα την εθνική κυριαρχία.

Είναι συγκλονιστικό, την ίδια στιγμή, ότι απέναντι σε αυτήν την ιταμή πρόκληση εγείρεται ένα στιβαρό και πρωτόγνωρο κύμα εθνικής αλληλεγγύης και διατρανώνεται από όλες τις γωνιές της χώρας, αλλά και των ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού, το μήνυμα ότι η τουρκική απειλή θα τσακιστεί πάνω στη θέληση και την αποφασιστικότητα των Ελλήνων.

Με υψηλό και ακμαίο εθνικό φρόνημα που σιγόκαιγε κάτω από τις στάχτες των Μνημονίων οι Ελληνες, ενωμένοι πάνω από κομματικές γραμμές στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, υπογραμμίζουν την απόφασή τους να υπερασπιστούν τις πατρογονικές εστίες ορθώνοντας ένα άκαμπτο αμυντικό τείχος απέναντι στην ύπουλη και άνανδρη επίθεση της Τουρκίας. Η εμετική στάση των Ευρωπαίων -κατ' όνομα- εταίρων οι οποίοι, όπως και οι ΗΠΑ -παρά τις γενναιόδωρες στρατιωτικές διευκολύνσεις που έχει παραχωρήσει η Ελλάδα...-, ουσιαστικά συμπαραστέκονται στον Ερντογάν για την αποτυχία του στο μέτωπο της Συρίας, αντί να πτοεί τους Ελληνες πολίτες ενισχύει το πείσμα τους και συνεγείρει τις ψυχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η τουρκική απειλή στον Εβρο αναπτύχθηκε αυθόρμητα ένα δίκτυο εθελοντικής προσφοράς από απλούς ανθρώπους και από κάθε γωνιά της Ελλάδας - από τους κατοίκους του Εβρου που αντιμετωπίζουν ψύχραιμα την κατάσταση έως την Κρήτη.

Συμπαράσταση

Δήμοι και κοινότητες των Ελλήνων, ξεπερνώντας για ακόμη μία φορά την αμήχανη πολιτική τάξη της χώρας, συγκεντρώνουν μαζικά τρόφιμα τα οποία αποστέλλονται στους στρατιωτικούς, στους αστυνομικούς και τους συνοροφύλακες και σε όλους όσοι βρίσκονται για πέμπτη μέρα σε επιφυλακή στην πρώτη γραμμή της εθνικής περιμέτρου. Το συλλογικό αίσθημα συνόψισε εύστοχα ο κοινοτάρχης των «πολιορκούμενων» Καστανιών Σταύρος Τζιαμαλίδης, ο οποίος υπογράμμισε λακωνικά: «Είμαστε εδώ! Παραμένουμε ήρεμοι και ψύχραιμοι. Και θα σταθούμε στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας σε ό,τι μας ζητηθεί!»

Ο Εβρος άντεξε στην εισβολή   χιλιάδων λαθρομεταναστών!

Ο Εβρος αντέχει, παρά τις χαοτικές σκηνές που συνεχίζουν να εκτυλίσσονται, με χιλιάδες μετανάστες καθοδηγούμενους από τους μηχανισμούς του τουρκικού κράτους να επιχειρούν να παραβιάσουν τα ελληνικά σύνορα με τη βία, πετώντας καπνογόνα και χημικά κατά των Ελλήνων αστυνομικών. Οι άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας, πολλοί από αυτούς όρθιοι για 24ωρα υπερασπιζόμενοι τα σύνορά μας, καλούνται συνεχώς να βρίσκουν λύσεις για να αποτρέψουν τις ασύμμετρες τακτικές που χρησιμοποιούνται από τους «απέναντι» - όπως πια η πλειονότητα ονομάζει συλλογικά τουρκικό στρατό και μετανάστες, που φαίνεται ότι δρουν από κοινού.

Από τις 6 χθες το πρωί ως τις 6 το απόγευμα, περίπου 4.500 άτομα εμποδίστηκαν να μπουν στη χώρα μας, ενώ συνελήφθησαν 42 που τα κατάφεραν, κυρίως από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Μαρόκο, ανεβάζοντας τον αριθμό των συλληφθέντων σε 183 και τον αριθμό των αποτραπέντων σε 24.203.

Είχε προηγηθεί μια πολύ σκληρή νύχτα, με μετανάστες να προσπαθούν καθ' όλη τη διάρκειά της να διασχίσουν τα σύνορα είτε μέσω διέλευσης του ποταμού είτε μέσω φθορών στον φράχτη. Οι δε αποπειρώμενοι να εισέλθουν εντός της χώρας μας χρησιμοποίησαν χημικά και καπνογόνα, προκειμένου να καταφέρουν να διασπάσουν τις ελληνικές δυνάμεις. Μάλιστα, τα χημικά δίνονται στους επίδοξους λαθρομετανάστες από μηχανισμούς του τουρκικού κράτους που θέλουν να επιμηκύνουν την κατάσταση πολιορκίας των ελληνικών δυνάμεων.

Μαχαίρια

Οι αποκαλούμενοι πρόσφυγες επί τέσσερις ημέρες πετούν πέτρες ή φλεγόμενα καδρόνια στους αστυνομικούς, ενώ -όπως αναφέρεται- αρκετοί από αυτούς κρατούν μαχαίρια τα οποία κραδαίνουν απειλητικά. Είναι πλέον φανερό ότι υπάρχει καθοδήγηση, καθώς, εκτός από τη μεταφορά τους στην περιοχή, το τουρκικό κράτος έχει αναλάβει να κατευθύνει τους μετανάστες προς μέρη όπου πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν θερμικές κάμερες. Τόσο οι επιθέσεις κατά των Σωμάτων Ασφαλείας όσο και οι προσπάθειες παραβίασης των συνόρων φαίνεται ότι γίνονται υπό την καθοδήγηση που δίνεται με τη χρήση drones από την τουρκική πλευρά.

Η ελληνική πλευρά αμύνεται σθεναρά και χαρακτηριστικό είναι ότι για την «οχύρωση» των ευαίσθητων σημείων στον Εβρο όλα τα αποθέματα συρματοπλέγματος «κονσερτίνα» έχουν προωθηθεί στην περιοχή, ενώ ο Στρατός σπεύδει όπου ο φράχτης έχει φθαρεί. Θερμικές κάμερες έχουν μεταφερθεί σε ολόκληρη την περιοχή, ενώ εντύπωση έκανε η χρήση των οχημάτων τύπου Αύρα, που εκτόξευαν χρωματισμένο νερό μπλε χρώματος σε συγκεντρώσεις μεταναστών, προκειμένου αυτοί να μπορούν να αναγνωρισθούν, εάν καταφέρουν να περάσουν από κάπου. Σαφές είναι, εξάλλου, ότι υπάρχει συνεχής ροή δυνάμεων που ενισχύουν τις ήδη παρούσες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναπτύσσονται επιπλέον λόχοι και ο συνολικός αριθμός των δυνάμεων ενισχύσεων από τις Ενοπλες Δυνάμεις προσεγγίζει τους 1.500 άνδρες. Οι άνδρες αυτοί -που μπορεί να ενισχυθούν περαιτέρω ανά πάσα στιγμή, αφού έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες σε όλους τους σχηματισμούς του Ε.Σ. να οργανώσουν τμήματα- θα περιπολούν από κοινού με αστυνομικές δυνάμεις στη μεθόριο.

Αυξάνονται όμως και τα διαθέσιμα υλικά στην περιοχή, αφού προγραμματίζονται ολοένα περισσότερες έξοδοι ελικοπτέρων. Η αποφασιστικότητα, πάντως, του Ελληνικού Στρατού να συνδράμει στην αντιμετώπιση της ασύμμετρης αυτής επίθεσης φάνηκε ξεκάθαρα με την ανακοίνωση ασκήσεων με πραγματικά πυρά σε όλη την περιοχή του Εβρου. Με την προειδοποίηση, ο Ελληνικός Στρατός ήταν καλυμμένος ακόμη και σε περίπτωση ανθρώπινων απωλειών, αφού απαγορεύεται κάθε κίνηση ή παραμονή ατόμων όταν υπάρχουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα