Το 2019 τα κρίσιμα έργα της ΕΡΓΟΣΕ!

Το 2019 τα κρίσιμα έργα της ΕΡΓΟΣΕ!05.09.2018Πρόσωπα

Ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός τριών δεκαετιών. Στην τελική ευθεία και η γραμμή Λιανοκλάδι - Δομοκός

Ξεκάθαρη ημερομηνία ολοκλήρωσης, που δεν υπερβαίνει τους πρώτους μήνες του νέου έτους, έχουν μεγάλα σιδηροδρομικά έργα, με τα οποία ολοκληρώνεται σχεδιασμός τριών δεκαετιών.

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση πολλών κρίσιμων έργων που είχαν δρομολογηθεί τα τελευταία τριάντα χρόνια βρίσκεται η ΕΡΓΟΣΕ. Η διοίκηση της εταιρίας επικεντρώνεται στο πλέον εμβληματικό έργο για τον σιδηρόδρομο, την ολοκλήρωση της γραμμής

Λιανοκλάδι - Δομοκός, μαζί με τη μεγάλη σήραγγα της Οθρυος και όλες τις 14 γέφυρες του έργου, και κυρίως τη σιδηροδρομική γέφυρα στην Εκκάρα, που από μόνη της αποτελεί πραγματικό τεχνολογικό επίτευγμα.

Η ημερομηνία ολοκλήρωσης του τεράστιου αυτού έργου είναι το τέλος Οκτωβρίου 2018. Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται η γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη, η οποία πλέον θα είναι σε όλο το μήκος της διπλή, ηλεκτροκινούμενη. Με το έργο αυτό η εκμετάλλευση της γραμμής μπορεί να ανέβει επίπεδο, σύμφωνα με τη διοίκηση. Ηλεκτροκινούμενα τρένα θα μπορούν να κινούνται σε όλο το μήκος της γραμμής με αυξημένες ταχύτητες, χωρίς αλλαγές έλξης, οι χρόνοι διαδρομής θα ελαττωθούν σημαντικά και η χωρητικότητά της για κάθε είδους σύγχρονο τροχαίο υλικό θα αυξηθεί απεριόριστα.

«Φυσικά, θα απομένουν και άλλα έργα στον άξονα, που θα τον φέρουν στην τελική του κατάσταση, όπως αυτή είχε σχεδιαστεί πριν από 30 χρόνια! Αναφερόμαστε στη συντήρηση / ανακαίνιση τμημάτων γραμμής, όπως π.χ. μεταξύ ΣΚΑ και Οινόης, και, φυσικά, στην ολοκλήρωση της σηματοδότησης / τηλεδιοίκησης. Ομως, για όλα αυτά τα έργα έχουν λυθεί τα όποια προβλήματα είχαν ανακύψει και υπάρχει πλέον ξεκάθαρη ημερομηνία ολοκλήρωσης, που δεν θα υπερβαίνει τους πρώτους μήνες του 2019» τονίζουν στην ΕΡΓΟΣΕ.

Στα έργα για την πλήρη αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου προσθέτουν ακόμη τη νέα γραμμή Πολύκαστρο - Ειδομένη (ολοκληρώνεται πριν από το τέλος του 2018), τη γραμμή Κιάτο - Ροδοδάφνη (η υποδομή ολοκληρώνεται έως το τέλος του 2018), τη σιδηροδρομική σύνδεση της Πάτρας (τα έργα συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς εντός χρονοδιαγραμμάτων), την υπογειοποίηση της γραμμής στα Σεπόλια, που θα αναβαθμίσει ριζικά μεγάλες γειτονιές της Αθήνας (υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο τον Σεπτέμβριο του 2018), τη γέφυρα στον Γαλλικό, τα έργα στον Σπερχειό, τα έργα παρακολούθησης λειτουργίας των γεφυρών (θέμα ιδιαίτερης σημασίας, λόγω των τελευταίων γεγονότων στην Ιταλία) κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα