Τικ τακ χτυπά η καρδιά της στο «Ξέφωτο»

Τικ τακ χτυπά η καρδιά της στο «Ξέφωτο»18.04.2018Πρόσωπα

Η Γεωργία Αγγέλου, λίγο πριν εμφανιστεί στα Λαδάδικα, μας συστήνεται και μας αποκαλύπτει την πορεία της στη μουσική

Από την
Ελένη Σκάρπου

Είναι νέα, είναι ταλαντούχα, είναι εκείνη που θα συναντήσουμε αυτή την Παρασκευή 20 Απριλίου στο Ξέφωτο, στα Λαδάδικα, και με εκφραστική ερμηνεία, νεανική ορμή, λυρικότητα και δυναμισμό θα μας συστηθεί.
Η Γεωργία Αγγέλου θα

μας ξεναγήσει στη μαγική χώρα του δίσκου της με τίτλο «Κι έτσι αρχίζει το Τικ Τακ», όπου όλα γίνονται εφικτά, με καταλύτη την ανανεωτική δύναμη της αγάπης. Ετσι τουλάχιστον ισχυρίζεται η ίδια, που ξεκίνησε το ταξίδι της στη μουσική στα 18 της, κάνοντας μαθήματα φωνητικής και αργότερα δημιουργώντας τη δική της μπάντα, με την οποία έκανε και τις πρώτες εμφανίσεις της σε μουσικές σκηνές.

Αν κάποιος προσπαθήσει να της βάλει ταμπέλες, μάλλον θα τη βρει αντίθετη. «Γενικά δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες. Για μένα η μουσική είναι μία και μου αρέσει να βλέπω και να ακούω την οπτική του κόσμου για μένα. Στην εφηβεία μου είχα ελληνικά και ξένα ροκ ακούσματα. Μετά άρχισα να αποκτώ τη δική μου ταυτότητα ακούγοντας “έντεχνο” - διαφωνώ με τον όρο, αλλά καλώς ή κακώς είναι μια κοινή ονομασία.

Στη συνέχεια εστίασα σε καλλιτέχνες όπως η Γαλάνη, η Αλεξίου, η Μαρινέλλα, η Βιτάλη, η Τσανακλίδου» αναφέρει η ίδια και μιλά για το άλμπουμ της ως ένα μεγάλο όνειρο που εκπληρώθηκε.
«Δεν μπορούμε να θεωρούμε τίποτα αυτονόητο όσον αφορά την πορεία μας. Η αλήθεια είναι ότι, αν πριν από μερικά χρόνια έβαζα τον εαυτό μου στη διαδικασία να σκεφτεί πώς θα ήθελα να είναι ο πρώτος μου δίσκος, η δουλειά αυτή ξεπέρασε και τις δικές μου προσδοκίες και των ονείρων μου. Κατ’ επέκταση αισθάνομαι ευτυχισμένη, τυχερή και νιώθω μεγάλη τιμή και ευγνωμοσύνη για όλους τους δημιουργούς του δίσκου» επισημαίνει.

Ο δίσκος της

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του δίσκου της και της βραδιάς που θα ζήσουμε έχει ο Χρήστος Λελούδης, ο οποίος ειδικεύεται στο abstract -την αφηρημένη τέχνη-, ενώ πηγή έμπνευσής του είναι η αγάπη και η εσωτερική δύναμη της ελεύθερης ψυχής.
Με αφορμή το «Τικ τακ» του δίσκου της επιμένουμε μαζί να συζητάμε για εκείνα τα τικ τακ της καθημερινότητάς μας. «Το τικ τακ του έρωτα είναι το ίδιο για όλες τις εποχές και ξεκινά από τη στιγμή που γεννιόμαστε και αισθανόμαστε.

Το τικ τακ της αγωνίας, του άγχους και της επιβίωσης, δυστυχώς στην Ελλάδα του 2018, έχει γίνει εκκωφαντικό και αγχωτικό για όλους» τονίζει η Γεωργία, που για εκείνη τα συναισθήματα και τα βιώματα είναι απαραίτητα συστατικά στη δημιουργία και την απόδοση ενός τραγουδιού. «Ξεκινώντας από τον στιχουργό και τον συνθέτη και καταλήγοντας στην ερμηνεία του τραγουδιού, αν δεν υπάρχει σαφές βίωμα και συναίσθημα, τότε το τραγούδι δεν μπορεί ούτε να βρει τον δρόμο του ούτε να περάσει αυτό που θέλει να πει στον κόσμο» τονίζει η Γεωργία Αγγέλου.

«Εχω αγάπη και πίστη στην τέχνη μου»!

Μπορεί να μην έχει ασχοληθεί ακόμη με τη σύνθεση μουσικής, αλλά γράφει στίχους, που προς το παρόν μένουν στο συρτάρι για προσωπική χρήση και ίσως, όταν ωριμάσουν, να αποτελέσουν κομμάτι της δουλειάς της.

«Οποιο τραγούδι έχει έρθει στα χέρια μου μέχρι σήμερα οι στίχοι του έχουν γίνει βιωματικοί. Παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από τη δική μου ζωή. Αν δεν γινόταν αυτό, δεν θα μπορούσα να ερμηνεύσω τα τραγούδια που μου έχουν εμπιστευτεί. Το μόνο που εύχομαι και ελπίζω είναι να είναι ευδόκιμες οι συνθήκες ώστε να συνεχίσω αυτό που κάνω σήμερα και στα επόμενα χρόνια» υπογραμμίζει η νεαρή ερμηνεύτρια, που αποφεύγει να κάνει σχέδια και σκέφτεται στο μέλλον να συνδυάσει το τραγούδι με το θέατρο και να ολοκληρωθεί ως καλλιτέχνιδα μέσα από όμορφα και σταθερά βήματα. Οσο για εκείνο που την κινητοποιεί να κάνει αυτά τα βήματα;

«Η αγάπη μου γι’ αυτό που κάνω, η πίστη μου σ’ αυτή την τέχνη και η πεποίθησή μου πως, όταν δουλεύεις πολύ για κάτι που αγαπάς, μόνο ευτυχία μπορεί να σου φέρει. Φυσικά, ακόμα και στα πρώτα μου βήματα η στήριξη του κόσμου με την αγάπη του είναι κινητήριος δύναμη για μένα» καταλήγει η Γεωργία Αγγέλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα