Θυγατρική της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο σκάνδαλο με τον ΧΥΤΑ Πάφου

Θυγατρική της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο σκάνδαλο με τον ΧΥΤΑ Πάφου09.03.2018Επιχειρήσεις

Πάρτι εκατομμυρίων στην Κύπρο με φόντο τη διαχείριση των σκουπιδιών!

Σημεία και τέρατα αποκαλύπτονται στην εν εξελίξει δίκη για το σκάνδαλο με τη διαχείριση απορριμμάτων σε Πάφο και Λάρνακα, στο οποίο εμπλέκεται και η ΗΛΕΚΤΩΡ,

θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Χθες η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» κυκλοφόρησε με πρώτο θέμα τα στοιχεία που κατέθεσε στο δικαστήριο ο λογιστής της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Θεόδωρος Χατζηδημητρίου, ο οποίος συνέταξε τις εκθέσεις με τα τραπεζικά δεδομένα των κατηγορουμένων.

Μεταξύ των στοιχείων που παρουσίασε ο κ. Χατζηδημητρίου ήταν και οι καταθέσεις του πρώην δημάρχου Λάρνακας Αντώνη Λουρουτζιάτη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κυπριακής εφημερίδας, «στα τρία χρόνια που διετέλεσε δήμαρχος, μεταξύ 2011-2014, ο κατηγορούμενος κ. Λουρουτζιάτης είδε τις καταθέσεις του να ανέρχονται σε 975.525 ευρώ, ενώ, σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις του, τα εισοδήματά του περιορίστηκαν σε 323.265 ευρώ». Μάλιστα «από τα 975.525 ευρώ των καταθέσεων του κ. Λουρουτζιάτη μεταξύ 2011-2014, ποσό 234.720 ευρώ κατατέθηκε σε μετρητά. Εντύπωση προκάλεσε στον μάρτυρα κατηγορίας το ότι μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε κατά την ίδια περίοδο στις οφειλές του κ. Λουρουτζιάτη, «οι οποίες αυξήθηκαν κατά 706.880 ευρώ».

Ο πρώην υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών και κατηγορούμενος Αντώνης Κουρουζίδης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, «τα επτά χρόνια που επέβλεπε το συμβόλαιο του ΧΥΤΥ Κόσης (2005-2012) για λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών, διέθετε 47 τραπεζικούς λογαριασμούς, με τις καταθέσεις του κατά την ίδια περίοδο να αυξάνονται κατά 642.422 ευρώ.

Στις φορολογικές δηλώσεις του κ. Κουρουζίδη για την ίδια περίοδο τα εισοδήματά του εμφανίζονται περίπου στο μισό των καταθέσεών του, δηλαδή 377.603 ευρώ, ενώ ο μάρτυρας κατηγορίας στάθηκε ιδιαίτερα σε τρεις ισόποσες καταθέσεις ύψους 12.000 ευρώ καθεμιά, σε τρεις διαφορετικούς λογαριασμούς του κ. Κουρουζίδη στις 13 Φεβρουαρίου του 2008».

Η δίκη συνεχίζεται και σήμερα αναμένεται η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του Θ. Χατζηδημητρίου από τον δικηγόρο υπεράσπισης του Ανδρέα Λουρουτζιάτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα