Θρήνος στην Καλιφόρνια από τη φονική πυρκαγιά

Θρήνος στην Καλιφόρνια από τη φονική πυρκαγιά12.11.2018Ειδήσεις

Τουλάχιστον 25 οι νεκροί, στον δρόμο 300.000 άνθρωποι - Στο Παραντάις κάηκαν ολοσχερώς σχεδόν 6.700 κτίρια

Από την
Ελενα Στάθου - Ελευθερόγλου

Δεν έχει τέλος το δράμα χιλιάδων κατοίκων της Καλιφόρνιας, όπου από την περασμένη Πέμπτη μαίνεται η πλέον καταστροφική πυρκαγιά στην ιστορία της πολιτείας!

Χιλιάδες πυροσβέστες δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες τόσο στην περιοχή βόρεια του Σακραμέντο, στην κομητεία

Μπατ, όπου μαίνεται η μεγαλύτερη εστία, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 23 ανθρώπους, όσο και στην περιοχή γύρω από το Λος Αντζελες, όπου ακόμα δύο απανθρακωμένα πτώματα βρέθηκαν μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο. Οι Αρχές έδωσαν εντολή σε περισσότερους από 300.000 κατοίκους των περιοχών να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ η πόλη Παραντάις -βόρεια του Σακραμέντο- σβήστηκε κυριολεκτικά από τον χάρτη, καθώς σχεδόν 6.700 κτίριά της έγιναν παρανάλωμα του πυρός.

400.000 στρέμματα

Η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά έχει κάψει μέχρι στιγμής περισσότερα από 400.000 στρέμματα στη βόρεια Καλιφόρνια και η Cal Fire, η πυροσβεστική υπηρεσία της πολιτείας, εκτιμά ότι θα χρειαστούν τρεις εβδομάδες πριν καταφέρει να θέσει πλήρως υπό έλεγχο την περιοχή. Οι σφοδροί άνεμοι που πνέουν και η ξηρασία που επικρατεί κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των 3.200 πυροσβεστών που επιχειρούν στη βόρεια Καλιφόρνια.

Την ίδια ώρα, στην περιοχή του Λος Αντζελες μαίνεται και άλλη πυρκαγιά, η οποία απειλεί και το Μαλιμπού, το παραθαλάσσιο προάστιο όπου κατοικούν πολλές διασημότητες του Χόλιγουντ. Οι Αρχές έδωσαν εντολή να εκκενωθεί η περιοχή, με αποτέλεσμα αρκετοί διάσημοι, όπως η Κιμ Καρντάσιαν και η Αλίσια Μιλάνο, να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Στο μεταξύ, «πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του συνδικάτου των πυροσβεστών της Καλιφόρνιας μετά το μήνυμα που ανέβασε ο Αμερικανός πρόεδρος το Σάββατο στο twitter, με το οποίο απειλούσε να κόψει τις ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις, αν δεν βελτιωθεί η «τόσο κακή διαχείριση» των δασών.

Το μήνυμα αυτό ήταν «αποτέλεσμα κακής ενημέρωσης, άτοπο και ταπεινωτικό για όλους αυτούς που υποφέρουν όσο και για τους άνδρες και τις γυναίκες που βρίσκονται στη γραμμή του μετώπου» δήλωσε ο Μπράιαν Ράις, επικεφαλής του συνδικάτου, ο οποίος χαρακτήρισε «επικίνδυνα εσφαλμένο» τον ισχυρισμό του προέδρου περί κακοδιαχείρισης των δασών.

Keywords
Τυχαία Θέματα