Αμετανόητος για το τρίτο Μνημόνιο, «σιωπή» για Βαρουφάκη!

Αμετανόητος για το τρίτο Μνημόνιο, «σιωπή» για Βαρουφάκη!12.11.2018Πρόσωπα

«Σοφιστείες» Τσίπρα στο Βερολίνο για να υπερασπιστεί τις κινήσεις του 2015 που έφεραν τα νέα «δεσμά» της τρόικας!

Αμετανόητος για την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου, αλλά χωρίς ίχνος αυτοκριτικής

για τους πειραματισμούς της περιόδου Βαρουφάκη, που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στο Βερολίνο. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι βρέθηκε «μπροστά στο μεγαλύτερο δίλημμα που θα μπορούσε ποτέ να βρεθεί ένας πρωθυπουργός, τον Ιούλη του 2015» και πήρε δύσκολες αποφάσεις όταν «με καθαρό μυαλό επιχείρησα να εκτιμήσω τις συνέπειες που θα είχε η όποια πολιτική μου επιλογή».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι η επιλογή της εξόδου από την ευρωζώνη και της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα ήταν «ολικής καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης, που εμείς θέλουμε να εκπροσωπούμε, προς όφελος μιας μικρής ελίτ», η οποία ωστόσο ήταν «ντυμένη με δήθεν προοδευτικό και επαναστατικό αριστερό μανδύα, που θα οδηγούσε σε μια βίαιη αναδιανομή του πλούτου».

Υπεραμυνόμενος των επιλογών του μετά το 2015, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για μια αριστερή επιτυχία γιατί, όπως ανέφερε, η έξοδος από την κρίση και τα Μνημόνια γίνεται «με την κοινωνία όρθια», και στην κατεύθυνση αυτή ουσιαστικά κατέθεσε ιδεολογική πλατφόρμα στο συνέδριο του SPD, απευθύνοντας κάλεσμα για συμπόρευση, «παρά τις υπαρκτές διαφορές», στους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες και τους Πρασίνους.

Κοινός υποψήφιος

Πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται ζυμώσεις για να κατεβάσουν οι τρεις αυτές ευρωκοινοβουλευτικές ομάδες κοινό υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν.
Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε αιχμές για τη στάση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛ. για «μονομέτωπο αγώνα ενάντια σε αριστερές επιλογές». Ως αριστερή επιλογή ανέφερε τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας: «Είναι η πρώτη φορά μετά την κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας που μια διαφορά επιλύεται με μια αποφασιστική ήττα του εθνικισμού και στις δύο πλευρές των συνόρων». Στην ίδια κατεύθυνση, ανέφερε και την αναθεώρηση του Συντάγματος για τη «θρησκευτική ουδετερότητα» του κράτους.

Πυρά και ειρωνείες για το «καθαρό μυαλό» του

Με αιχμηρά σχόλια απάντησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στον ισχυρισμό του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα του συνεδρίου του SPD ότι τον Ιούλιο του 2015 είχε «καθαρό μυαλό» και αποφάσισε να υπογράψει ακόμη ένα Μνημόνιο, κρίνοντας ότι οποιαδήποτε άλλη επιλογή, η έξοδος από το ευρώ, όπως χαρακτηριστικά είπε, «θα επέφερε την ολική καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης».

«Αν είχε καθαρό μυαλό ο κ. Τσίπρας, όταν διέσυρε τη χώρα και τη φέσωνε με 100 δισ. ευρώ, αναρωτιόμαστε με τρόμο τι άλλο θα μας είχε συμβεί αν παρέμενε θολωμένο» ανέφεραν πηγές της Νέας Δημοκρατίας στην επίμαχη αναφορά του Ελληνα πρωθυπουργού. Οι ίδιες πηγές από την Πειραιώς επεσήμαναν την καταστροφική πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση μέχρι να φτάσουμε στον Ιούλιο του 2015, αλλά και μετά, αφού είχε υπογράψει ακόμη ένα Μνημόνιο σε βάρος του ελληνικού λαού, ενώ τόνισαν ότι την άλλη επιλογή, της εξόδου από το ευρώ, την προωθούσε ο υπουργός του Γιάνης Βαρουφάκης.

Το Κίνημα Αλλαγής, από την πλευρά του, απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα παραφράζοντας τον Ουίνστον Τσόρτσιλ. «Ποτέ στην ιστορία ένα “καθάρισμα” δεν στοίχισε τόσο πολλά σε τόσο πολλούς. Το πλήρωσε με 200 δισ. ευρώ και το πληρώνει ακόμη ο ελληνικός λαός» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα, την οποία ξεκινά ως εξής: «Με καθαρό μυαλό έκανε την kolotumba το 2015, δηλώνει ο κ. Τσίπρας». Βολές κατά του κ. Τσίπρα εξαπέλυσε και ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Είναι θλιβερό το θέαμα ενός πρωθυπουργού, ο οποίος επέλεξε το Βερολίνο και το συνέδριο εκείνων που επέβαλαν στη χώρα μας μια νέα και συνεχιζόμενη καταστροφική μνημονιακή αποικιοκρατία για να επιτεθεί στην πρότασή μας για εθνικό νόμισμα, προκειμένου να δικαιολογήσει το μεγαλύτερο πραξικόπημα στην ελληνική Ιστορία, που ο ίδιος διέπραξε, μετατρέποντας το δημοψηφισματικό “Οχι” της 5ης Ιουλίου σε “Ναι”, και να δώσει, ως καλός πολιτικός υπάλληλος, ανέλπιστα εύσημα στους Γερμανούς δυνάστες μας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα