Θρίλερ με τo «έμφραγμα» του Ε. Ράμα στο Βερολίνο

Θρίλερ με τo «έμφραγμα» του Ε. Ράμα στο Βερολίνο22.03.2019Ειδήσεις

Πέπλο μυστηρίου γύρω από τα δημοσιεύματα των αλβανικών ΜΜΕ σχετικά με την «εξαφάνιση»

Από την
Ελενα Στάθου - Ελευθερόγλου

Σε νοσοκομείο του Βερολίνου φέρεται ότι νοσηλεύεται εδώ και τρεις ημέρες ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα ο οποίος υπέστη έμφραγμα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τα τοπικά δημοσιεύματα, ο Ράμα έπαθε έμφραγμα

και αρχικά μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική των Τιράνων. Ωστόσο οι γιατροί έκριναν ότι η κατάσταση της υγείας του ήταν σοβαρή και γι' αυτό μεταφέρθηκε με πτήση τσάρτερ σε νοσοκομείο του Βερολίνου.

Οπως ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, ο Αλβανός πρωθυπουργός ήταν αισθητά «κουρασμένος» και «αποπροσανατολισμένος» κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην πόλη Μπεράτ και για τον λόγο αυτόν οι συνεργάτες του αποφάσισαν να τον μεταφέρουν στην κλινική για εξετάσεις, οι οποίες αποκάλυψαν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ωστόσο χθες εκπρόσωποι της αλβανικής κυβέρνησης διέψευσαν ότι ο Ράμα υπέστη έμφραγμα.

Την ίδια ώρα χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν εκ νέου στους δρόμους των Τιράνων και προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο του αλβανικού Κοινοβουλίου, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Σύμφωνα με τη «Washington Post» οι διαδηλωτές, αφού πέταξαν πυροτεχνήματα και κροτίδες, προσπάθησαν να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο από την κεντρική είσοδο, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς απωθήθηκαν από τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Το κλίμα στην Αλβανία εδώ και περίπου ένα μήνα είναι ιδιαίτερα τεταμένο, με την αντιπολίτευση να συνεχίζει τις διαδηλώσεις κατά της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Εντι Ράμα, τον οποίο κατηγορεί για διαφθορά και σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα. Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Αλβανίας αρνείται τις κατηγορίες και καταγγέλλει ότι με τη στάση της η αντιπολίτευση εμποδίζει την πρόοδο για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στο μεταξύ χθες η Σερβία ανέπτυξε άρματα μάχης στα σύνορα με το Κόσοβο ως ένδειξη ετοιμότητας, την ώρα που Αλβανία και Κόσοβο εκτελούν κοινή στρατιωτική άσκηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα