Προειδοποιήσεις στη Μέι από βιομηχάνους - συνδικαλιστές

Προειδοποιήσεις στη Μέι από βιομηχάνους - συνδικαλιστές22.03.2019Ειδήσεις

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση κατέφυγαν από κοινού η ένωση που εκπροσωπεί τις συνδικαλιστικές εργατικές ενώσεις της Βρετανίας...

(TUC) και ο οργανισμός των Εργοδοτών Βιομηχανιών (CBI), στέλνοντας ανοιχτή επιστολή προς την Τερέζα Μέι, στην οποία επισημαίνουν ότι, πέρα από τη σημερινή συμφωνία για την αποχώρηση ή την καθόλου συμφωνία, θα πρέπει να υπάρξει και ένα άλλο σχέδιο, γιατί η χώρα βρίσκεται σε «έκτακτη ανάγκη» λόγω του Brexit.

«Μαζί εκπροσωπούμε εκατομμύρια

εργαζομένους και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, εκ μέρους των οποίων σας γράφουμε για να σας ζητήσουμε να αλλάξετε την προσέγγισή σας στο Brexit» γράφουν στην κοινή επιστολή τους η γενική γραμματέας του TUC Φράνσις O' Γκράντι και η γενική διευθύντρια του CBI Κάρολιν Φέρμπερν. Προειδοποιούν ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με μια εθνική έκτακτη ανάγκη και, εν όψει ενός κινδύνου αποχώρησης χωρίς συμφωνία, η κοινωνία και οι εταιρίες δεν είναι έτοιμες για ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Στο μεταξύ δεκάδες καλλιτέχνες και προσωπικότητες από τη Βρετανία ξεκίνησαν διαδικτυακή εκστρατεία για την ανάκληση του άρθρου 50, συγκεντρώνοντας σχεδόν 1.000.000 υπογραφές!

Τέλος, έκθεση του γερμανικού ιδρύματος Μπέρτελσμαν υποστηρίζει ότι το Brexit θα κοστίσει στους Ευρωπαίους δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, με τη μορφή μειωμένων εισοδημάτων. Σύμφωνα με την έκθεση, οι Ευρωπαίοι πολίτες θα χάνουν ετησίως περί τα 45 δισεκατομμύρια ευρώ από τα εισοδήματά τους, ενώ οι Βρετανοί θα χάνουν 57 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο ή 873 ευρώ κατά κεφαλήν.

Keywords
Τυχαία Θέματα