Το «μνημονιακό» κέρασμα, οι αμήχανοι υπουργοί, η επίμονη Στάη και ο αργοπορημένος Βαρουφάκης

Το «μνημονιακό» κέρασμα, οι αμήχανοι υπουργοί, η επίμονη Στάη και ο αργοπορημένος Βαρουφάκης26.07.2019Άρθρα

Στιγμιότυπα και παραλειπόμενα από τη δεξίωση για την Aποκατάσταση της Δημοκρατίας

Από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης η Ηρώδου Αττικού ήταν κλειστή, καθώς στο Προεδρικό Μέγαρο ο οικοδεσπότης Προκόπης Παυλόπουλος θα υποδεχόταν τους περίπου 1.400 καλεσμένους του για την καθιερωμένη δεξίωση με αφορμή τα 45 χρόνια από την Aποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Οι προσκλήσεις που είχαν διανεμηθεί

ήταν ατομικές και οι προσκεκλημένοι προσήλθαν άνευ συζύγων και συντρόφων. Η εκδήλωση ήταν λιτή και σεμνή, ενώ «μνημονιακού τύπου» ήταν και το φαγητό που προσφερόταν σε δίσκους: ντολμαδάκια, τυροπιτάκια, κεφτεδάκια και κοκ για γλυκό, φτιαγμένα από τους σεφ του Προεδρικού Μεγάρου.

Πολλές ήταν οι κομψές παρουσίες που με τα ενδιαφέροντα συνολάκια τους ομόρφυναν τον χώρο, τα φλας των φωτογράφων άστραψαν και οι selfies έδωσαν και πήραν.

Προκόπης Παυλόπουλος και Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αρνήθηκαν σε κανέναν τις φωτογραφίες, με τον Πρόεδρο μάλιστα να βγάζει και μία με όλους μαζί τους φωτορεπόρτερ.

«Ψαρωμένοι» και έξω από τα νερά τους, οι νέοι κυρίως υπουργοί και υφυπουργοί δεν μπορούσαν να κρύψουν την αμηχανία τους. Αμηχανία επικρατούσε και στο κιόσκι όπου κάθισαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς, με τον κ. Παυλόπουλο να προσπαθεί να σπάσει τον πάγο μιλώντας για τον καιρό και γενικότερα περί... ανέμων και υδάτων.

Προηγήθηκε αναμνηστική φωτογραφία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου, που καθυστέρησε εξαιτίας του... Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο πρώην υπουργός δικαιολόγησε την καθυστέρησή του αποδίδοντάς τη στη συνομιλία του με τον καθηγητή Παναγιώτη Βαρώτσο. «Τι λέγατε;» τον ρώτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος όμως δεν πήρε απάντηση.

Ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25, πάντως, ήταν αυτός που είχε «μαντρωμένους» τους βουλευτές του, οι οποίοι κάθονταν όλοι μαζί σε μια ροτόντα, εμφανιζόμενοι ως η πιο συντεταγμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα.

«Στενό μαρκάρισμα» δεχόταν καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του ο Αλέξης Τσίπρας από παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία επιδίωκαν προφανώς να συζητήσουν για την Κεντροαριστερά.

Ενδιαφέρον παρουσίασαν αρκετά «πηγαδάκια», στα οποία επιδίωκε να συμμετάσχει με κάθε τρόπο η δημοσιογράφος Ελλη Στάη.

Συνομίλησε, μεταξύ άλλων, τόσο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τον Αλέξη Τσίπρα, ψάχνοντας να... κλείσει ραντεβού και με τους δύο.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα