Θράκη: Διπλό μήνυμα από τον Τσίπρα

Θράκη: Διπλό μήνυμα από τον Τσίπρα15.11.2017Πρόσωπα

Προανήγγειλε το τέλος της σαρίας και παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη διαπλοκή

Διπλό μήνυμα, το πρώτο στο εξωτερικό με αποδέκτη την Αγκυρα και τις βλέψεις της στην ελληνική μουσουλμανική μειονότητα και το δεύτερο στο εσωτερικό με στόχο τη διαπλοκή, έστειλε από την Κομοτηνή ο Αλέξης Τσίπρας

μιλώντας στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε το τέλος της σαρίας, βάζοντας τέλος στη θλιβερή εικόνα η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που αποδέχεται τον νόμο του Ισλάμ. Οπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η νομοθετική ρύθμιση θα καθιστά ρητά προαιρετική τη δικαιοδοσία του μουφτή, υπό την προϋπόθεση ότι συμφωνούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Εάν δεν συμφωνούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, τότε η υπόθεση θα υπάγεται στα αστικά δικαστήρια, τα οποία θα αποφασίζουν εφεξής και όχι ο μουφτής. Ταυτόχρονα ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη διαπλοκή, τονίζοντας με έμφαση ότι «η Ελλάδα της αρπαχτής χρεοκόπησε μαζί με την Ελλάδα της κρίσης».

Με αναφορές στα αρχεία των «Paradise Papers» που συνιστούν αιχμή για τον πρόεδρο της Ν.Δ., o κ. Τσίπρας έκανε λόγο για δύο Ελλάδες, την Ελλάδα της δημιουργίας, από τη μια, και την Ελλάδα του παρασιτισμού, από την άλλη. «Η πρώτη πάσχιζε να αναδείξει τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου, να χτίσει, να δημιουργήσει, να κινήσει το τροχό της Ιστορίας προς τα εμπρός. Η δεύτερη κοίταζε πάντα να απομυζά τον κόπο και τις δυνατότητες της πρώτης και να βρίσκει τρόπους να νομιμοποιεί αυτή τη λεηλασία» είπε. Νωρίτερα χθες ο κ. Τσίπρα επισκέφθηκε την εταιρία Πλαστικά Θράκης, όπου δήλωσε ότι «η κυβέρνηση στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα που σέβεται τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Και αυστηρή επιστολή από τον Στυλιανίδη!

Ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο πρώην υπουργός και κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στην περιοχή. Στην επιστολή με τίτλο: «ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΟΥΣ ΘΡΑΚΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙΤΕ ΤΗ ΘΡΑΚΗ...» τονίζει μεταξύ άλλων: «Κύριε πρωθυπουργέ, Δε γνωρίζω αν θα τολμήσουν να σας τα πουν οι συνεργάτες ή οι σύντροφοί σας. Εγώ όμως νιώθω το χρέος να σας μιλήσω ανοιχτά. Μας εγκαταλείψατε, κύριε Τσίπρα.
• Η Ελληνική Πολιτεία χρωστάει στις βιομηχανίες της περιοχής από το 2010 πάνω από 270 εκ. ευρώ.
• Η φορολογία γονάτισε χιλιάδες Θρακιώτικες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που αντί να βρουν στήριξη από την Ελληνική Πολιτεία δέχθηκαν εκατοντάδες πρόστιμα φέτος.
• Οι ασφαλιστικές εισφορές συνδυασμένες με την υπερφορολόγηση ανάγκασαν πολλούς νέους επιστήμονες (δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς, φαρμακοποιούς...) να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, αλλοιώνοντας πλήρως την ισορροπία του πληθυσμού και αποδυναμώνοντας δημογραφικά τη Θράκη.
• Εγκαταλήφθηκαν οι Παλιννοστούντες Πόντιοι, με αποτέλεσμα να φύγουν κι αυτοί». Και ο κ. Στυλιανίδης κατέληξε λέγοντας: «Μην υποτιμάτε άλλο τους Θρακιώτες. Μην περιφρονείτε και εγκαταλείπετε άλλο τη Θράκη».

Keywords
Τυχαία Θέματα