Η συνάντηση των... «θωρηκτών»

Η συνάντηση των... «θωρηκτών»15.11.2017Πρόσωπα

Οι κυβερνήτες του «Αβέρωφ» ξεναγήθηκαν στις σελίδες της ιστορικής «Εστίας», που εκδίδεται από το 1894

Ρεπορτάζ
Ντόνια Κανιτσάκη

Τιμή και δόξα στην εφημερίδα μας η επίσκεψη στο γυάλινο περίπτερό μας, στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, του κυβερνήτη και δύο αξιωματικών του θρυλικού θωρηκτού «Αβέρωφ». Ο κυβερνήτης του θωρηκτού, αρχιπλοίαρχος Σωτήριος Χαραλαμπόπουλος, ο αντιπλοίαρχος

Νικόλαος Πολυχρονάκης, καθώς και ο πλωτάρχης Χρήστος Κράτσας εντυπωσιάστηκαν από τα ιστορικά πρωτοσέλιδα της «Εστίας», που κυκλοφορεί από το 1894, και μας συνεχάρησαν για τη δημοσιογραφική δουλειά της «δημοκρατίας».

Παράλληλα, στο γυάλινο περίπτερο-μουσείο Τύπου ενημερώθηκαν για όλες τις εκδόσεις του Δημοκρατικού Τύπου, όχι μόνο για τη «δημοκρατία» και την «Εστία», αλλά και για την «κυριακάτικη δημοκρατία», την εβδομαδιαία «Ορθόδοξη Αλήθεια» και τα ιστορικού και πολιτικού περιεχομένου βιβλία που κυκλοφορούν από τον όμιλο.

Περήφανοι Ελληνες
Ο αρχιπλοίαρχος του «θωρηκτού της νίκης» μίλησε στη «δημοκρατία» για την αγάπη των Βορειοελλαδιτών προς το ιστορικό πλοίο και το πλήρωμα. «Χιλιάδες κόσμου, από όλη τη βόρεια Ελλάδα, δεν σταματούν να έρχονται. Μόνο το περασμένο Σαββατοκύριακο επισκέφθηκαν το θωρηκτό 6.000 άνθρωποι. Παρά τη βροχή, περίμεναν υπομονετικά στην ουρά, μέχρι μία ώρα και 50 λεπτά, για να μπορέσουν να μπουν στο πλοίο» είπε ο κ. Χαραλαμπόπουλος.

Μέχρι σήμερα έχουν επισκεφθεί το «Αβέρωφ» 93.000 άνθρωποι. «Οι μαθητές εντυπωσιάζονται από το μέγεθος του πολεμικού πλοίου και μαθαίνουν να αγαπούν το Πολεμικό Ναυτικό. Στους μεγαλύτερους ξυπνούν μνήμες από ιστορικά γεγονότα στα οποία πρωταγωνίστησε το “Αβέρωφ” και συγκινούνται» περιγράφει ο αρχιπλοίαρχος και προσθέτει: «Το συγκεκριμένο πλοίο ενώνει τους Ελληνες, τους δίνει κουράγιο και αισιοδοξία μετά τις δοκιμασίες που περνάμε τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί γράφουν στο βιβλίο επισκεπτών πως νιώθουν περήφανοι που είναι Ελληνες, περήφανοι για την Ιστορία μας, περήφανοι για το Πολεμικό Ναυτικό, και ότι το “Αβέρωφ” τούς δίνει κουράγιο».

Το γυάλινο περίπτερο της «δημοκρατίας» και του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων βρίσκεται στη Νέα Παραλία, δίπλα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Θεσσαλονίκης, και λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 9 το πρωί με 9 το βράδυ. Τα Σαββατοκύριακα είναι ανοιχτό 9 το πρωί με 3 το μεσημέρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα