Θεσσαλονίκη: Ολες οι γιορτές των Χριστουγέννων ανά δήμο

Θεσσαλονίκη: Ολες οι γιορτές των Χριστουγέννων ανά δήμο12.12.2017Πρόσωπα

Καλλιτέχνες, παραστάσεις και δρώμενα για παιδιά διάλεξαν οι τοπικοί άρχοντες ώστε να δώσουν χαρά στους δημότες

Από τον
Βαγγέλη Στολάκη

Αγιοι Βασίληδες, καλικάντζαροι, πνεύματα των Χριστουγέννων, καλλιτεχνικές ομάδες και δεκάδες έλατα με χιλιάδες λαμπιόνια επιστρατεύονται στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης

προκειμένου τα φετινά Χριστούγεννα να μείνουν αξέχαστα σε μικρούς και μεγάλους. Το παραμύθι και η μαγεία των Χριστουγέννων καλά κρατούν και για όσους θα μείνουν εντός των... τειχών. Η «δημοκρατία» σάς παρουσιάζει το σύνολο των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στον νομό και σας προτείνει να διασκεδάσετε παρέα με τα παιδιά και τους φίλους σας... δωρεάν!

Θεσσαλονίκη
■ Οι εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 7 Ιανουαρίου 2018. Επικεντρώνονται στο παιδί και στην οικογένεια και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συναυλίες, μουσικά και θεατρικά δρώμενα, παραστάσεις και παιδικά εργαστήρια.
Παραμονή Χριστουγέννων (24/12/2017) από τις 17.00 στην κεντρική πλατεία Αριστοτέλους οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν τα κάλαντα και αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, τη χορωδία του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης «MOYSA».
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο κεντρικός δήμος επιδιώκει να μετατραπεί όλη η πόλη σε μια... παρέα. Η αρχή θα γίνει στις 20.00 με τους Batala. Θα ακολουθήσει πάρτι με μουσικές γνωστών djs της πόλης, συναυλία των Imam Baildi και σόου πυροτεχνημάτων.

Καλαμαριά
■ Στον Δήμο Καλαμαριάς, όσοι θέλουν να διασκεδάσουν μπορούν την παραμονή των Χριστουγέννων να... πάνε πλατεία και να ακούσουν παραδοσιακή μουσική από το συγκρότημα χάλκινων πνευστών Μακεδονική Φανφάρα και την Κατερίνα Δούκα, ενώ από τις 13.00 στον πεζόδρομο Κομνηνών προγραμματίζονται επίσης συναυλίες με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Κορδελιό - Εύοσμος
■ Στον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις είναι επίσης αφιερωμένες στα παιδιά και συνδυάζουν διασκέδαση, εκπαίδευση και δράσεις. Στις 23 Δεκεμβρίου στις 17.30 στο αμφιθέατρο στον πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως στο Κορδελιό θα ανέβει η παράσταση «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη», στις 27 και τις 28 Δεκεμβρίου τα παιδάκια μπορούν να απολαύσουν την παράσταση «Ο Αη Βασίλης ξυρίστηκε» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (20.30), ενώ το χρονικό διάστημα 22/12-30/12 και τις ώρες 17.00-21.00 στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου - Κορδελιού θα υπάρχουν εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, ζωγραφικής και πηλού, θα γίνουν ανταλλαγές παιχνιδιών, δώρων και βιβλίων κ.ά.

Πυλαία - Χορτιάτης
■ Στον Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη το πλούσιο πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων άρχισε με τη φωταγώγηση των χριστουγεννιάτικων δέντρων και στις έξι δημοτικές κοινότητες.
Ολες οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν από τις φιλαρμονικές ορχήστρες του δήμου, θα υπάρξουν happenings και εκπλήξεις με μπαλόνια, δωράκια, παιχνίδια, γλυκές λιχουδιές, ξυλοπόδαρους, μασκότ και face painting για τα μικρά παιδιά, ενώ έχουν προγραμματιστεί και χριστουγεννιάτικες παραστάσεις κουκλοθέατρου.

Νεάπολη - Συκιές
■ Στον Δήμο Νεάπολης - Συκεών ο πολιτισμός και ο αθλητισμός μπλέκονται γλυκά και αρμονικά με το θρησκευτικό συναίσθημα, δημιουργώντας μια μεγάλη γιορτή αγάπης, χαράς, χαμόγελου και ελπίδας.

Ωραιόκαστρο
■ Ο Δήμος Ωραιοκάστρου διοργανώνει για ακόμη μία χρονιά τη χριστουγεννιάτικη γιορτή Αγγέλων Ελευσις. Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων οι πολιτιστικοί σύλλογοι των τριών δημοτικών ενοτήτων της περιοχής έχουν αναλάβει τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Θέρμη
■ Στα ανατολικά του νομού και, συγκεκριμένα, στον Δήμο Θέρμης στο επίκεντρο μπαίνει ο άνθρωπος. Σήμερα στις 19.00 οι Ορχήστρες του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης μάς καλούν σε μια γιορτινή σύμπραξη. Ανήμερα τα Χριστούγεννα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών θα τα... ψάλει σε κεντρικό σημείο στο Λιβάδι, ενώ αντίστοιχο event διοργανώνεται και στο Μονοπήγαδο από τον ομώνυμο πολιτιστικό σύλλογο, που θα τραγουδήσει κάλαντα του Πόντου.

Θερμαϊκός
■ Στον Δήμο Θερμαϊκού και φέτος διοργανώνονται οι Αστρογειτονιές, με πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων. Παραμονή Χριστουγέννων το ραντεβού δίνεται στην κεντρική πλατεία της Νέας Μηχανιώνας, όπου στις 18.30 θα δοθεί μια φαντασμαγορική μουσικοχορευτική παράσταση, ενώ την ίδια ημέρα αλλά και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η Φιλαρμονική θα παίζει σε κεντρικούς δρόμους της Περαίας.

Παύλος Μελάς
■ Θεατρικές παραστάσεις, χορευτικές εκδηλώσεις, κουκλοθέατρο, κλόουν, ταχυδακτυλουργοί και φιλαρμονικές στις γειτονιές θα αναλάβουν να διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους στον Δήμο Παύλου Μελά. Στο επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων αναμένεται να βρεθεί το Μαγεμένο Στρατόπεδο. Πρόκειται για το πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά, που θα ανοίξει τις πύλες του αύριο το απόγευμα και θα αποτελέσει ένα από τα... must των φετινών Χριστουγέννων στον νομό.

Βόλβη
■ Στον Δήμο Βόλβης την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να αρχίσει στη Νέα Μάδυτο ένα τετραήμερο χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, την παραμονή των Χριστουγέννων οι γιορτές μεταφέρονται στο Λιμάνι του Σταυρού, ενώ η κεντρική εκδήλωση, στις 29/12, περιλαμβάνει τη βράβευση των μαθητών που αρίστευσαν και κατόρθωσαν να εισαχθούν σε κάποιο ΑΕΙ της χώρας.

Χαλκηδόνα και Δέλτα
■ Στον Δήμο Χαλκηδόνας μικροί και μεγάλοι καλούνται να συμμετάσχουν στις φωταγωγήσεις των δέντρων που θα γίνουν στις κατά τόπους δημοτικές ενότητες και θα πλαισιωθούν από μουσικοχορευτικά events, ενώ στον Δήμο Δέλτα οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι και οι φορείς έχουν αναλάβει να μας διασκεδάσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα